Kansa ja kannattajat luottavat Juttaan

PjgallupHS20140428.JPG

Hesarin gallupin mukaan Jutta Urpilainen olisi kaikkien äänestäjien ja myös SDP:n kannattajien kannalta parempi puheenjohtaja.
Antin matlkassa kampanja hekee vauhtia Ruotsista. Kampanjakirjeessä perustellaan laajasti tätä yhdensuuntaisuutta. Tässä muuta lainaus:

  • Ruotsissa puheenjohtajavaihdos toimi!

  • Puoluekokouksen lähestyessä on hyvä pohtia kannatuksen kasvun eväitä. Linjaa on kirkastettava ja ihmisten luottamus palautettava. Tässä tilanteessa voimme myös ottaa oppia länsinaapuristamme Ruotsista.
  • Löfven tiivisti puolueen ja ay-liikkeen yhteistyötä

  • Resepti Ruotsin demarien nousuun löytyi puolue- ja ammattiyhdistysväen tiiviistä yhteistyöstä. Tuskien taipaleen käytyä kestämättömäksi monet kääntyivät Stefan Löfvenin puoleen.
    Erityisen tärkeäksi Ruotsissa on koettu se, että puoluejohtaja tunteen ay-liikkeen. Löfvenillä on taustansa vuoksi selvä käsitys siitä, kuinka tavalliset ruotsalaiset elävät: kokemus ja näkemys ihmisten jokapäiväisestä elämästä. Stefan on edelleen kansanmies, "en man av folket".
  • Stefan Löfvenin valinta puheenjohtajaksi onkin palauttanut ihmisten luottamuksen Ruotsin sosialidemokraattiseen puolueeseen. Ruotsissa tiedetään, millä ja keiden asialla SAP on: se ei ole vain arvopuolue, vaan liike, jota pieni- ja keskituloiset ruotsalaiset tarvitsevat ja johon he luottavat. Samoin se on liike, johon jokainen sosialidemokratian tavoitteet ja arvoperustan jakava voi liittyä.
  • SDP:n tilanteessa Ruotsin SAP:n piirteitä

  • Ruotsin tilannekuvassa on paljon samoja piirteitä Suomen kanssa. Myös meillä on edessämme kansalaisten luottamuksen palauttaminen sekä omien rivien tiivistäminen. Tässä työssä Antti Rinteellä on samaan tapaan kuin Stefan Löfvenillä hyvät onnistumisen mahdollisuudet.
Puoluekokousedustajiin vaikuttavat kaikki tekijät. Vielä on edustajoien joukossa monia, jotka eivät ole kantaansa lukkoon lyöneitä ja sitten niitäkin, jotka odottavat yllätystä.
Ruotsin vertaus on vähintäänkin kaksiteräinen miekka.

Mielenkiintoista on, että Timo Soini on innokas Jutan kannattaja ja syykin on selvä: Antti Rinne on paljon suositumpi 65 prosenttisella kannatuslukemalla persujen keskuudessa.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!