Kannattaako opposition menoa odottaa?

Puolueidenkaannatusyle201400731.JPG

Puoluekannatuksen lasku oli pettymys. Arvelin, kun viimeksi huonoja galluplukuja tarkastelin, että edellisessä tutkimuksessa ei vielä näkynyt minihallitusneuvottelujen tulos, jossa Antti Rinne pärjäsi yllättävän hyvin.
Nyt sanotaan, että naiskannattajat karkaavat Jutta Urpilaisen mukana. Jutta taas, niin väitettiin, karkotti miesäänestäjät. Mikä se sitten pitäisi olla sen vaaditun uuden puheenjohtajan, joka joukot kokoaa. Neutriko?

Taisin ennen puheenjohtajavaalia murjaista, että Ruotsin tie voi olla, kuten Rinteen porukoista uhoiltiin, Suomessa demareiden kohtalo. Ruotsissa on moneen kertaan vaihdettu puheenjohtajaa viimeisten vuosien aikana. Siellä ongelmana näyttää olevan, että puolue on puheenjohtajaansa suositumpi. Meidän nykyistä tilannetta eivät tutkimustulokset ole valaisseet. Jutan aikana asiat olivat SDP:ssä samalla tavalla kuin Ruotsin SAP:ssa ja tuskinpa se on Rinteen aikaan muuttunut, eli puheenjohtaja ei puoluetta nosta. Ruotsi pärjää ainakin gallupeissa siksi, että sosialidemokraatit ovat Ruotsissa oppositiossa. Kansa on kyllästynyt porvarihallitukseen. Riittääkö se vaalivoittoon tullaan näkemään heti syyskuussa.
Ruotsin tien kulkeminen näyttäisi siis kulkevan puheenjohtajavaihdosten lisäksi opposition kautta.

Kannattaako sinne siirtymistä odottaa Suomessa kevään vaaleihin asti, on se suuri kysymys, joka nyt on tai ainakin pitäisi olla Antti Rinteen päässä.

Ps. Timo Soini  yrittää sotkea Suomen, EU:n ja Venäjän asiat. Hän tukee presidenttiä, mutta ei yhteistä eurooppalaista rintamaa Venäjää vastaan. Siinä tavoitellaan talvisodan henkeä keskellä kuuminta kesää.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!