Kamreeri-isä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli uudistuneen aamutelkkarin ensimmäisiä haastateltavia. Aamun pääjuontajat kysyivät haastattelijoilta, että oletteko opetelleet teitittelemää. Kylää olemme,  vastasivat ei nyt ihan hirveän nuoret toimittajat Ronja Salmi ja Robert Sundman: Wikipedia opettaa: Kohtelias yksikkö: Oletteko maistanut tuotteitamme? Monikko: Oletteko maistaneet tuotteitamme? Niin vain kävi, että monikkoa toimittajat käyttivät.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistössä omalla erikoisella tavallaan yhdistyy realistien kamreeri ja maani isä. Se näkyi haastattelussa, jossa aiheena oli nuorten syrjäytyminen.

Presidentti aloitti toivomalla, että mahdollisimman moni kysyisi, mitä voisin tehdä asialle. Se oli sitä isää.
Toisessa kohdassa kamreeri muistutti, että 50.000 syrjäytynyttä on vuosittain syntyvien ikäluokan suuruinen. Ja kun uusia lapsia halutaan, niin eikö ole tuhlausta, että 50.000 nuorta päästetään syrjäytymään.

Presidentti loi uskoa siihen, että tämäkin taantuma sivuutetaan ja parempaa on tulossa. Siinä oli taas sitä samaa jota on totuttu kuulemaan hänen edeltäjänsä Mauno Koiviston suusta, että kyllä se siitä.

Monta hyvää ajatusta haastattelu herätti ja kyllä se on niin, ettemme me näitä yksilön ja yhteiskunnan kannalta vaikeita asioita tarpeeksi mieti.Vielä niin; Onhan tässä vähän toinen sävy, kuin oikeistonuorten itsekeskeisyydessä. 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!