Kamelin selän katkaisija

Saimme Kimmo Vesteriseltä eronpyyntö ilmoituksen. Sellainen on aina vakava asia ja siksi pyysin, että Kimmo kertoisi ratkaisuunsa vaikuttaneen syyn. Lainaan hänen luvallaan hänen sähköpostinsa meille tiedoksi ja opiksi:
Hei

  • Yksi syy on kodinhoitoasia; minulle on iso asia että ihminen saa valita itse onko lapsen kanssa kotona vai töissä. Nyt on lain säätelyllä tuo vapaus poistamassa. Uskoisin, että valtaosa ihmisistä tietää paremmin oman tilanteensa kuin lakikirja. Kuten oppositiokin on asian jossain yhteydessä todennut, tulee lapset joutumaan aikaisemmin hoitoon, kun rahat loppuvat muutoin. Nyt puhun ihmisistä jotka työssä käynnistä huolimatta elävät köyhyysrajan reunalla.  Esimerkkinä voi sanoa, että palvelualan työläiset, ovat tällaisia useimmiten, ja kun perheessä on kaksi palvelualalla työssä käyvää, on tuo yhtälö varma.
  • Kun yleisemmin on kuitenkin niin, että mies tienaa naista enemmän niin jo muutaman kympinkin heitto tuloissa tekee suuren loven elantoon. Ikävä kyllä tuo on otettava jostain jolloin säästetään lopettamalla jokin kuluerä. Ja taas ollaan tilanteessa että leikataanpa tuo säästö harrastuksesta tai siitä yhdestä lelusta, jonka lapsi saisi koska asuinmenoissa ei usein pysty säästämään ja ruokaakin pitäisi pystyä pöytään tuomaan.
  • Yhteenvetona voi siis sanoa että tuossa uudistuksessa suurin häviäjä on lapsi, ja tuollaisen läpi päästäminen lakiin on huonoa politiikkaa, vaikka sillä olisikin saanut jonkun toisen päätöksen aikaan jouston  tai kompromissin nimissä.
  • Lapsilta ja lapsiperheiltä leikkausta pitäisi välttää koska niillä on useimmiten myös taloudellinen tilanne tiukin.
  • Tämä siis katkaisi kamelin selän osaltani.  Muitakin syitä on, joiden vuoksi olen tätä eroamista miettinyt mutta tämä oli suurin syy, että tein sen nyt.  En sano, etteikö SDP olisi saanut hyvääkin aikaan ja todennäköisesti tulen vaaleissa äänestämään vielä SDP:n ehdokasta mikäli arvot ovat kohdillaan.
  • Tiedän, että eroaminen on huono vaikutuskeino. Mutta se on myös toisaalta herättävin, eikä ole mahdotonta että joskus vielä liittyisin takaisin jäseneksi kun ja jos katson että arvot ovat sitä mitä puolueelta odotan.
  • Siihen asti siis kiitän yhteisistä vuosista vaikka en aktiivitoiminnassa olekaan ollut mukana, vaan olen saanut hiljaisesti ja ääneni kanssa tukea toimintaa.
  • Terveisin:
    Kimmo Vesterinen

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!