Kalle Martti Sipponen jätti kh:n pöydän

KalleMarttisipponen20140823.jpg

Martti Sipponen on istunut kaupunginhallituksen pöydän ääressä eri tehtävissä melkein 40 vuotta.
Kaupunginhallitus on keskeisin kunnallishallinnon elin. Sille kuuluu valtuuston asioiden valmistelu ja monet muut pakolliset kuviot. Sen lisäksi hallituksen pitäisi luoda strategioita, taktiikka ja huolehti paikkakunnan hengestä.
Lähes joka maanantainen istuminen on puuduttavaa, valmistautuminen on raskasta ja sitten vielä kaupan päälisiksi Kallun hommana on olut asioiden julkisuuteen selittäminen.
Eikä homma ole mitenkään ristiriidatonta harmoniaa. Jännitteitä on näkyviä ja vielä enemmän kyteviä, niin että hengen sisäänpäin vetäminen on varmaan aika usein ahdistavaa. Kestävyyslajista on kysymys eikä sitä ilman aus der Liebe zur Kunst siis ilman kiinnostusta asioihin jaksaisikaan. Mutta kyllä se on koville ottanut eikä Kallu ilman seurauksia ole tästä ruljanssista selvinnyt.

On jatkossa aihetta kirjoitta pidemmältä ja syvemmältä sekä itse objektia luodaten.
Tässä vaiheessa kun osoitamme kunnioitusta Kallun suoritusta kohtaan nostan esiin vain muutaman näkökulman:

Kallun alta kaatui Liberaalinen puolue, kun se yli 30 vuotta sitten liitettiin Keskustaan lähinnä taloudellisten vastuiden pakottamana. Sen seurauksena Kallu siirtyi sosialidemokratien leiriin, joka sinänsä hänelle ei ollut mitenkään vieras eikä hyppy tuntemattomaan eikä myöskään vastaanotossa ollut vaikeuksia.
Mutta tämä tausta yhdistettynä Kallun ilkeäänkin sanavalmiuteen toi hänelle arkivihollisia, jotka jaksoivat tehdä hän olonsa hankalaksi. Siinä oli selviä varttuneemman väen koulukiusaamisen muotoja, jotka yltyivät melkein vainoksi, kun hän taipunut toisten henkilökohtaisten pyrkimysten apupojaksi.

Naamasta työntämiseen Kallu sai tottua, mutta asioiden tunteminen yhdistettynä sosiaaliseen lahjakkuuteen mursi pikku hiljaa jäitä ja niinpä pari vuotta sitten, kun kaupunki oli Timo Kvistin äkiliisen sairauden johdosta todella pulassa,  Kallu uskallettiin nostaa tekemään työtä, johon hän oli sopivuuden lisäksi pätevä. Yksinkertaista se ei ollut ja monen mutkan ja kiemuran kautta ja virkamiesportaasta tullen tuuppauksen seurauksena kissa nostettiin pöydälle ja asian laukaisi Kokoomuksen nuoren polven nouseva kyky Matti Rantanen toteamalla, että Kallu on ainoa vaihtoehto.

Paikallaan junnaaminen ei sovi nopeatempoisen lentopallon taktiikkakuvioin paneutuneelle Kallulle eikä pitkäjänteisyys  olekaan hänen vahvimpia puoliaan. Mutta luovien ratkaisujen etsimiseen häneltä löytyy aikaa ja kiinnostusta. Naantalin asioiden raiteelle saaminen on ollut onnellisista sattumista huolimatta jonkin sortin ihme. Siihen on tarvittu niin Kallun jääräpäisyyttä kuin joustavuuttakin.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!