Kalevi Nummmisen muistoa kunnioittaen

KalveviNumminenA200408.jpg

IVO:n lauhdevoimalaitokset muutettiin 1980-luvulla tuottamaan lämpöä sähkön lisäksi. Tämä tapahtui Kalevi Nummisen ollessa yhtiön pääjohtajana. Lahjakas Turusta kotoisin oleva  nuori diplomi-insinööri aloitti uransa Naantali ykkösen automaatiosuunnittelijana.
Kalevi Nummisen aikana Naantalin voimalaitoksesta tuli tuotantorakenteeltaan Suomen monipuolisin, joka palvelee koko Turun seutua. Hänen aikanaan yhtiössä tunsivat olonsa kotoisaksi niin työntekijät kuin energia-alan ekspertitkin.
Ei patruuna vaan asiantunteva ammattimies, joka ymmärtää yhteiskunnan yleiset tarpeet.
NTY 2004

Näillä perusteilla Naantalin Työväenyhdistys halusi 110-vuotisjuhlassaan muistaa IVO:n pitkäaikaista toimitusjohtajaa vuorineuvos Kalevi Nummista ja ojensi hänelle yhdistyksen kunniaplakaatin.

Kalevi Nummisen aikana IVO kansainvälistyi ja mikä merkittävintä hänen kaudellaan avattiin ovet Ruotsiin. Se osoittautui oivalliseksi sunnan valinnaksi ja niinpä, kuten usein elämässä käy, sen monipuoliset hedelmät ovat muut ottaneet omaksensa niin materiaalisesti kuin kunniankin muodossa.

Kalevin harvinainen lahjakkuus näkyi niin kokonaisuuksien kuin yksitysikohten hallinnassa. Lukemattomat ovat kerran, jolloin milloin missäkin paikassa ja yhteydessä Kalevi Numminen valisti ja auttoi teknisissä yksityiskohdissa ja puhui kansainvälisiä kieliä tullen toimeen rahoittajien, toimittajien kuin tilaajien kanssa.

Kalevi Numminen oli Suomen jälleenrakentaja.
Hän toimi taitavasti isänmaan puolesta neuvostoliittolaisten kanssa, organisoi ydinvoiman rakentamisen; Mossesta tehtiin Mersu. Häntä kuulemalla ei Olkiluodossa oltaisiin nykyongelmissa. Kalevi Nummiselle yhteinen asia oli kaiken muun edellä. Kalevi Numminen oli ulkoisesti vaatimaton tavallisen oloinen edestä johtava kiltti ja ystävällinen mies.
Naantalin on aivan erityinen moninainen syy muistaa kiitollisuudella IVO.n vuorineuvosta.
Henkilökohtaisesti on ollut etuoikeus olla moninaisessa yhteistyössä Kalevin kanssa. Kalevi ja Pipsa Nummisen ystävyys on ollut suuriarvoista sellaista jota ei koskaan unohda.

Pois aurinko painui, lankesi ilta
jäi taivahan rannalle säihkyvä silta, mut kaukana korven tummuvan yöstä
soi laulu ihmisen työstä
(Pipsan valinta oli Eino Leino muistosäe)

MR

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!