Kaatamiseen on monta hyvää syytä

LepomC3A4kisoteseis20180228.JPG

Kansanedustaja Elina Lepomäen mielestä hallituksen valmistelemaa esitystä ”sote-uudistukseksi, valinnanvapauslaiksi ja maakuntauudistukseksi ei pidä viedä eteenpäin”. Lepomäki tiedotti poikkeuksellisesta hallituksen esitysten vastaisesta kannanotostaan keskiviikkona.

"Mielestäni nyt on aika todeta, että sote-esitys ei täytä sille asetettuja tavoitteita. Säästöjä ei tällä mallilla saa aikaiseksi, eikä ole syytä olettaa, että malli parantaisi asiakkaiden palvelun laatua tai hoidon saatavuutta. Valinnanvapausmalli ei johda suotuisaan kilpailuun", Lepomäki sanoo.

Hänen mukaansa valinnanvapausmallissa maksetaan asiakkaiden määrästä eikä potilaiden hoidosta.

"Markkinat keskittyvät muutaman suuren tuottajan ympärille, joilla on jatkossa kaikki valta. Pienillä tuottajilla ei ole tässä mallissa mitään jakoa", Lepomäki perustelee.

Lepomäki näkee ongelmaksi myös maakuntien roolin. Hänen mukaansa maakunnilla ei ole kannustimia tehokkaaseen rahankäyttöön, koska niiden järjestämisvelvoite ja rahoitus on asetettu ylhäältä. Kun rahat loppuvat, valtio ei voi vetää rahahanoja kiinni, Lepomäki sanoo.

Tällä kannalla ei kaikin osin samoin perustein, mutta selkeästi olemme yhdistyksenä ja yksityisinä tästä asiasta pitäneet ääntä kaikissa yhteyksissä. Toivotaan, että tämä kuuluu niiden korviin, jotka meitä vähäisiä eivät  viitsi kuunnella; Tarkoitan myös SDP:tä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!