Jyväskylän malliin maata pannaan Turkua myötä.

Turun Sanomien haastattelukierroksen tuloksena oli tyytymättömyys kuntarakenteen selvitystyöhön. Selvitystyö on vielä kesken eikä selvittäjistä voi paljoakaan sanoa, sen sijaan arvosana tuli tehtävästä itsestään, jota pidämme   Mission Impossible:na.


Kun Turun Sanomat Hannu Miettisen artikkelissa selvitteli sote-ratkaisuun vaikuttavia asioita, päätti hän juttunsa kysymykseen: Ei kai Kokkolalla / Urpilainen ja Savonlinnalla / Backman ole vaikutusta ratkaisun sisältöön?
Tällä palstallakin on sama havainto tehty.  Eikä se mikään ihme ole. Kaikki tekijät tarkoitan päättäjiä ovat jostain kotoisin. Meidän vaalijärjestelmä vaatii henkilökohtaisia ääniä; sen tietää edellisissä vaaleissa pudonnut Jouni Backman ja ehkäpä se juolahtaa Jutta Urpilasenkin mieleen.
Jotenkin aivan erityisesti ottaa päähän, kun prosessin aikana olemme me kuntiemme edustajat tulleet haukutuksi milloin kenenkin toimesta nurkkapatriootiksi tai vain omaa asiaansa ymmärtäväksi.

Mutta jatketaan tätä tarkastelua koko kunta-soteasiaan. Pakkoliitos Henna Virkkunen ja soteuskovainen Susanna Huovinen ovat Jyväskyläläisiä. Suomen Ateena hallitsee koko maata. Tämän yhteistyö on vaarallista keskittämistä näköalattomuutta. Ja kun tähän lisätään vielä se seikka, että Turun seudun selvityskin on jyväskyläläisten käsissä.
Niin on vaikea uskoa, että kaikki tapahtuisi objektiivisen viileästi.

Naantali antaa kaupunginhallituksessa lausunnon kuntarakennelaista. Ei tältä pohjalta hyvää tule. Yksimielinen linjamme näyttää pitävän.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!