Juuttuminen on juttumme

PuolueidenkannatusHs20150717.JPG

Päivystävien dosenttien lausumat kertovat tietenkin omia arvioitaan ja niihin on aihetta suhtautua varauksin. Nyt näyttää Erkka Railo olevan arvioissaan tekisi mieleni sanoa oikeassa, mutta sanon kuitenkin vain samoilla linjoilla, kuin mitä oma mutu sanoo.

Railo arvioi, että Sdp:n kannattajia on valunut ennen kaikkea vihreisiin.
"Vihreisiin eniten, mutta hieman myös vasemmistoliiton puolelle."
Sdp:n suurimpana ongelmana Railo pitää sitä, että otetta oppositiossa olemiseen ei ole vielä löytynyt.
"Sdp:n sisäiset riidat vievät huomion. Puoluejohto vaikuttaa varsin neuvottomalta. Sdp ei ole osannut hyödyntää oppositioasemaansa Kreikka-keskusteluissa, eikä puolueen viesti ei ole täysin hahmottunut

Teija Sutinen kirjoitti eilisessä 16.7.2015 Hesarin kolumnissaan otsikolla: Hallituksen alkutaival on ollut pelkkiä syöttöjä maalin nurkalla odottaville vihreille

"Missä Sdp?" Railo haastoi.

Kysymys on hyvä. Sdp:llä on käynnistysvaikeuksia hallituspuolueesta oppositiopuolueeksi muuttumisessa muutenkin kuin sisäisen kiistelynsä takia. Kreikka on sille vaikea pala.
Viime vaalikaudella Sdp rummutti, miten upeasti Jutta Urpilainen (sd) taisteli Suomen asialla, kun hän löi nyrkkiä pöytään ja vaati vakuuksia Suomen antamalle tuelle. "Minut tunnetaan Euroopassa täti tiukkana", Urpilainen kehui itsekin.
Nyt, kun Suomen uuden hallituksen setä tiukat vain kiristävät Suomen linjaa, Sdp on huolissaan tavallisten kreikkalaisten olojen kurjistumisesta. Siitä ei juuri puhuttu vakuuksia tivattaessa.
Sisäisen jakomielisyytensä takia demarit tekivät suuressa valiokunnassa klassisen ratkaisun eli arvostelivat sisällön sijaan itse prosessia. Hallituksella ei ollut heidän mielestään antaa eduskunnalle tarpeeksi tietoa ja vaikutusarvioita Kreikan tilanteesta päätöksenteon pohjaksi.

Teija Sutinen on vielä enemmän samaa mieltä, kuin mitä olen ollut. Täti tiukan aika ei ollut meille kunniaksi enkä voinut hyväksyä aikoinaan näköalatonta kamreerilinjaa, johon näyttää myös Antti Rinne juuttuneen.
Mauno Koivisto sanoi, että valtionvarainministerin homma jättä vamman sieluun ja niin se näyttää olevan. Vamma on sitä suurempi, mitä vähäisempi talouden hoidon kokemus oli ministeriön mankeliin jouduttaessa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!