Jutta Urpilaisen dilemma

JuttaUrpilainenOldank20140226.jpg

Naispuolisia seurataan sillä silmällä, enkä tarkoita sitä, vaan sitä, että ilmeille ja maneereilla on suuri merkitys. Ystävääni Ulpu Iivaria olen seurannut pitkään ja kaverina hänelle olen sanonutkin, että hänen on lähes mahdotonta kasvoillaan peittää tuntemuksiaan.
Jutta Urpilaisella on ongelmana, että hänen julkinen esiintyminen ja ilmeet korostavat piirteitä, jotka eivät ole hänelle eduksi.
Tässä on kuva Old Bankin eilisestä tilaisuudesta, jossa Jutta esiintyi livenä- luontevasti ja kuulijoihin huomaavaisesti suhtautuen. Kuvassa hän muistuttaa enemmän oopperan primadonnaa kuin värittömän SDP:n puheenjohtaja, joka kantaa sielussaan valtionvarsainministerin vammaa.

Huippupoliitikon tapaaminen on nykyisin vanhan kertausta . Tieto kulkee valon nopeudella ja ihmiset matelevat autoilla. Kaikki oleellinen on sanottu julkisuudessa jo moneen kertaan. Emmekä me yleisönäkään - ei edes Massisen Aimo nykyisin esitä mitään hankalaa. Se on sellaista myötäsukaista ystävällistä syöttämistä.

Selväksi tuli, että vaikeuksia ei tule puuttumaan ja rehellinen pitää olla. Jos sitten sanon kritiikin sanan, että ei sote-uudistuksen lopputuloksena  hallituksen esittämässä muodossa tule olemaan paremmin toimiva järjestelmä, vaan päinvastoin, kyllä tulevassa kurjuutta jaetaan. Mitään siihen suuntaan viittaavaa Jutta ei suustaan päästänyt. Kuuman puuron kiertoa oli kunnallisverotus enkä asiaa enemmän lämmittänyt, sanoin vaan että siihen palataan puoluekokouksessa.

TS:n Matti Arvaja oli noukkinut ihmettelyni demareiden solidaarisuuden puutteesta, kun ihmettelin sitä, miksi ei esimerkiksi Erkki Tuomioja asetu puolustamaan sosialidemokraattisia värejä vastapainoksi Kokoomuksen asiantuntijaministereille. ”Vielä on viis paikkaa vapaana”, lopetti Jutta tämän aiheen.
En arvailla, totean vain, että on sellaisiakin spekulaatioita on julkisuudessa liikkeellä, että Jutta itsekin voisi asettua, varsinkin, jos gallup-kehitys ei käänny.

Jutan puheenjohtaja kampanja alkaa vasta huhtikuussa, joten Antti Rinteen menestys TV 2 kyselyssä luokiteltiin jo käynnistyneestä kampanjasta johtuvaksi. Tage Lindfors on menestyksellisesti vetänyt Jutan vankkureita. Kuvan alanurkassa mietteliäs Tage on nyt kuitenkin toisenlaisen tilanteen edessä. Turussa hankittu pohjakoulutuksen koukerot tulevat olemaan tarpeeseen. Homma syö miestä.

Kun SDP:n puheenjohtaja kisaa verrataan Kokoomuksen orastavaan, huomataan, että Kokoomuksella on monta nousussa olevaa sopivaa seuraajaa, jos Jyrki Katainen luopuu. Tosin on meillä: Hallituksessa on seniorimiehet Erkki Tuomioja ja Lauri Ihalainen ja sitten Jutan kanssa saman tyyppiset Krista Kiuru ja Pia Viitanen. Jouni Backman ei ole vanha, mutta ei uusi. Näissä olosuhteissa on saumaa ulkopuolisella yllättäjälle.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!