Julkiset penkit, jatkuu ...

Tavastinkillanpenkit1966.jpg

Kirjoituksia palstan lukeneet ovat muistelleet omia penkkikokemuksiaan. Eräs vanhempi rouvashenkilö kertoi, että pitkään hän tunsi syyllisyyttä istuessaan nuorena penkeillä, ne kun oli tarkoitettu varttuneemmalle väelle. Mielessäni ovat myös keskustelut penkkien tasapuolisesta jaosta: Entisen maalaiskunnan alueelle pitäisi saada penkkejä, vaadittiin. Epäsuhde on varmaan vallalla vieläkin ja sitä perustellaan sillä, että sopii näitä keskustan penkkejä käyttää muidenkin.
Yleinen käsitys lienee, että vanhassa Naantalissa on penkkejä suhteellisen paljon.

Julkisten talouden tiukkuudesta huolimatta ei ole ainakaan vielä esitetty vaatimuksia julkisten penkkien maksullisuudesta. Sen sijaan viitteitä viheryksikön kustannusten vähentämisestä saattoi lukea tarkastuslautakunnan kertomuksesta. Naantali käyttää suhteellisen paljon kaupungin siisteyteen ja viihtyisyyteen. Ja se ilo jakaantuu tasapuolisesti ja se on tärkeä osa kaupungin vetovoimaisuudelle. Ja siihen kuuluvat julkiset penkit.

Jocke Leino on löytänyt kuvan julkisten penkkien kertomuksen yhdestä kohdasta eli Tavastin Killan seinustan muutoksesta. Oheien kuva on vuodelta 1966 ja Jocke arvelee oikealla olevat laivastopukuiset lienevät saksalaisen purjelaivan ‘Starkke’(?) miehistöä iltalomalla.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!