Juhana Vartiaisen huonot vitsit

Poliittinen vitsi, jota on sovellettu milloin mihinkin: Loikkarin menettäneen puoleen puheenjohtaja onnittele loikkarin saanutta puolta:

Hieno molempien puolueiden älykkyysosamäärä kasvoi.

Sosialidemokraateista Kokoomuksen loikannut Juhana Vartiainen kirjoittaa SK:n uutisviikkosivulla:

Laajat yhteiskuntasopimukset ovat kuitenkin Euroopassa vähenemään päin, monestakin syystä. Keskitetty tulopolitiikka on katoavaa perinnettä ja niitä rakastava sosiaalidemokratia heikentynyt poliittisesti ja älyllisesti.

Vain vaatimattomuus ylittä Juhana Vartiaisen  älykkyyden. Varmaan johtuu älyn puutteesta, kun en usko Juhana Vartiaiseen.

Konsensuksen pakkomainen pyrkimys ja ”työmarkkinalevottomuuksien” pelko – jolle eduskunnan järkidemaritkin hymähtävät- voi olla perua riittämättömästä käsitellyn sisällissodan traumoista.
Ajattelutavan ääriesimerkki on Lauri Ihalainen.

Tiedon puutetta tai älyllistä epärehellisyyttä!
Ensinnäkin tiedämme, että työmarkkinalevottomuuksien pelko on sodanjälkeisen demarit  vastaan kommunistit taistelun ajoilta.
Mutta konsensusidean puolustamisen taustalta löytyy Kokoomus. Kokoomus on halunnut nousta työväenpuolueeksi ja sarisairaanhoitajan puolustajaksi. Kokoomuksen sisällä ei ole rohkeutta: Jan Vapaavuorikin sanoo tukevansa Petteri Orpoa, mutta kannattavansa Elina Lepomäen ajatuksia.  Petteri Orpo on toistaiseksi julistanut itsensä keskiluokan eli palkansaajien asialla. Ei taida Juhanankaan rohkeus riittää siihen, että Kokoomus julistautuisi ensisijaisesti omistajien ja yrittäjien asian ajajaksi. Käytännössä esimerkiksi sotessa tähän suuntaan on vahvasti liputettu.  

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!