Juha Sipilä: Puheita ja tekoja

JuhaSipilC3A4aamutelkkarissa20150905.jpg

Juha Sipilä puhuu paljon (aamutelkkari 5.9.2015) ja käyttää termejä askelmerkit ja kärkihankkeet ja että ollaan hyvällä uralla.
Selitysjutun epäilyttävät ja  biotalouden maataloustuet jäivät vaille uskottavaa selitystä - epäilys vanhasta Kepusta jäi elämään.

Viiden (5) loikan keinot keksitään, sanoi: Yksi voisi olla finanssidevalvaatio eli työantajamaksuja alentaminen ja arvonlisäveroa vastaava korotus. Tämä kohdistuisi kaikkiin, joten hallitus yrittää löytää tavan sälyttää rasitus työssäkäyvien kannettavaksi: sairaskarenssin pidentäminen, arkipyhien muutos ja 10- 12 keinoa ehkä lopuksi jää puolen kymmentä toimenpidettä

Mutta varsinainen uutinen oli Juha Sipilän perheen Kempeleen omakotitalon antaminen pakolaisten käyttöön. Vapaaehtoisen takan jaon puolesta puhuminen ja yleinen ymmärrys inhimillistä hätää kärsiviä kohtaan oli hyvä vastaus Angela Merkelin avaamalle polulle, jota myös Sauli Niinistö on myötäillyt.

Timo Soini joutuu taiteilemaan puolueensa kovien, sydämettömien lupausten ja maailman realiteettien välillä.

Viimeksi Soinin korkea auktoriteetti Paavi itse kehotti vastaanottamaan pakolaisia. Ehkäpä hän tässäkin viittaa samaan lähteeseen kuin vastustaessaan aborttia ja uuttaa avioliittokäsitettä. (lisäys 6.9)

Hallitustaan pystyssä pitävä Sipilä antoi auttavan kätensä pakolaisille ja hallituskumppanilleen

Yrittäjän päivän tervehdys:

Suomessa on hyvä yrittää, tsemppiä yrittäjät, sanoo pääministeriyrittäjä haastatellun lopuksi.

Luonnollisesti pääministeri kehuu maataan. Mutta toivottavasti tämän kuulivat  monet häntä ihailevat ikuiset yrittäjäruikuttajat.

Ps.
Sipilän perheen ratkaisu on saanut pääosin kiitosta.
Tietenkin on niitä happamia, jotka sanovat aina, että ei tämä riitä.
Niinhän tietenkin onkin. Valtion ja kuntien on hoidettava Suomen  osalle lankeava Euroopan taakan kanto. Arkkipiispan ajattelun mukaisesti vapaaehtoiset voivat olla avuksi ja lisänä tässä.

Ps.2
Asuntoja Suomessa on 800.000 vuokra-asuntoa ja tyhjiäkin arvelisin löytyvän pari prosenttia tuosta määrästä eli 16.000. Muissa asuntomuodoissa on myös tyhjillään olevia, joten fiksusti organisoituna tehtävä ei ole mahdoton. Vastuullisen  omistajan pitäisi olla tähän valmiis, jotta  ei hyväntekeväisyys sataisi vain ahneiden ja kärkkäiden laariin.


 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!