Jääräpäisyys ja järki eivät kohtaa Naantalin varhaiskasvatuksessa

Päivähoito-oikeuden rajoitus koskee 28 lasta, kertovat virkamiehet. Ei siis määrällisesti suuresta määrästä ole kyse.

Aikanaan kun rajoituksiin mentiin, niitä ei perustelut, niistä ei löytynyt punaista lankaa, arvellaan samalta taholta. Poliittisesti Naantalin linja oli lyöty lukkoon tasavallan hallituksessa. Ja se linja oli Keskusta, Perussuomalaisten ja Kokoomuksen hallituksen yksi arveluttavista säästöpäätöksistä.

Vähemmistöön jääneet kriittiset kananotot tuotiin sosialidemokraattien toimesta esille; arvostelua erityisesti herätti järjestelmän byrokraattisuus sekä sen kasvatuksellisesti arveluttavat vaikutukset.

Säästöjä ei ole löytynyt. Tiedetään, että palkkakustannukset ovat ehkä aavistuksen kasvaneet, mutta samalla tehostunut. Ei ole saatu säästöjä muissakaan kunnissa ja niinpä monet kunnat ovat luopuneet rajoituksista. Joten alkuperäinen tarkoitus ei ole toteutunut.
Tosin asiakkaista vain 15 prosenttia  on protestoinut järjestelyä, suurimmalle osalla ei ole vaikutusta.
Asia uudelleen valmisteltaessa on luettu tutkimuksia, jotka ovat olleet kriittisiä; perheiden yhdenvertainen kohtelu on vaarantunut.
Lasten vanhempien keskuudessa rajoituksesta luopumisesta  uskotaan olevan positiivista imagollinen vaikutusta.
Näitä selostuksi kuullessa olisi luullut, että kyse on läpihuutojutusta, mutta tämä juttu haluttiin ajaa periaateruutuun. Sitä pahentaa Mirva Maineen,vihr. tekemä aloite rajoituksesta luopumiseksi. Ja niinpä koulutuslautakunnan esitys ei maistunut porvarilliselle kaupunginhallitusenemmistölle.

Niinpä kaupunginjohtaja muutti esitystä siten, että lopullinen päätös asiasta tehdään vasta budjetin yhteydessä. Äänin 6-5 kaupunginhallituksen enemmistö ei hyväksynyt koulutuslautakunnan esitystä varhaiskasvatuksen rajauksesta luopumisesta.

Päätös oli syvästi poliittinen.
Vilhelm Junnilakin, ps tunsi lojaalisuutta vanhoja tasavallan hallituskumppaneita kohtaan, vaikka persut heitettiin hallituksesta ulos jo viime kesänä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!