Järjen vastaus rauhan unelmaan

EU+lippu.jpg

Tällä iskulauseella Euroopan Unioni on järjen vastaus rauha unelmaan olen puolustanut Euroopan Unioniin liittymistä ja siellä pysymistä.
Kun kansanäänestyskamppailu kävi kuumana, pelkistin asian kysymykseksi yes tai  njet. Taisin vielä lisätä, että nousemmeko EU-junaan vai jäämmekö IVY pysäkille. Jälkeenpäin presidentti Mauno Koivisto on sanonut pitäneensä ulkopolitiikka pääargumenttina jäseneksi hakeutumiselle.

Nobelin rauhan palkinto ja kun siitä päättä Norja, jolla ongelmasuhde EU.n kanssa,  on merkittävä tunnustus asiaan, joka on kuin terveys: Kun se on kunnossa, niin sitä ei huomaa, mutta kun se puuttuu, se hallitsee kaikkea.

Kun tässä yhteydessä taas haastateltiin Timo Soinia, leukaili hän, että kas kun ei talouden Nobelia. No miksi ei, onhan sekin saavutus,  tarkoitan sisämarkkinoita.
 Mutta se ei ole pointti, vaan se, että Soini on menettänyt suhteellisuuden tajunsa ja iso minänsä vie häntä. Fiksun kansalaisen pitäisi viimeistään nyt nähdä pelin politiikan läpi ja huomata, että villitsemiseen käytetty EU on Soinille vain välinearvon asemassa tai sitten siitä on tullut hänelle uskontoa ei asia. Molempi pahempi.

Kuntavaaleihin ja Naantaliin liitän tämän asian pitkän aasinsillan kautta. Naantalin syntymäpäivänä 23.8.1939 kirjoittivat Molotov ja Ribbentrop sopimuksen mm:ssa Suomen kohtalosta. Sen seurauksena tuliTalvisota. Suomi ei siitä tiennyt eikä Suomelle apua herunut hyvältä ystävältä Saksalta. Emme me nytkään voi avusta olla varmoja, mutta meillä on sentään sanamme sanottavana. EU:n vaikeudet ovat pieni hinta sen tuomaan turvaan ja mahdollisuuksiin verrattuna.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!