Joulutervehdys!

AhojaHagsbergnettikuvat201710.jpg

Kaupunginhallitus piti tämän vuoden viimeisen kokouksensa 17.12, kaupunginvaltuusto 10.12. Nyt on hetki aikaa irrottautua päätöksenteosta. Kulunut vuosi on ollut työntäyteinen: pitkiä kokouksia, palavereja, ryhmien välisiä neuvotteluja, teemailtoja, työpajoja. Sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdissä kirjoitellaan pääkohdista, mutta vain luottamushenkilöiden perheissä tiedetään, mihin kaikkeen äänestäjien antama mandaatti velvoittaa.

Sote- ja maakuntauudistus on hämmentänyt koko tämän vaalikauden kuntakenttää. Päätöksiä on kuitenkin tehty; vapautuvat toimet täytetty ja kiinteistöjä korjattu. Perusterveydenhuollossa niin avo- kuin hoitoyksiköissä ei juuri suvantovaihetta ole koettu: kiirettä ja potilaita riittää, tyhjäkäyntiä ei ole. Terveyskeskuksen osastolla hoidetaan hyvin monenlaisia potilaita erityistarpeineen. Iso haaste on auttamattoman toimimattomat tilat: eristyspotilaita on yhä enemmän, saattohoitopotilaille omaisineen tulisi aina voida tarjota yhden hengen huone. Nyt niin ei ole, vaan joudutaan turvautumaan jopa päiväsalin nurkkaan, kun pienet huoneet eivät riitä kaikille.

Naantalin keskustan yleisilme on muuttumassa uudisrakentamisen myötä. Toivottavasti samalla saataisiin ratkaisu myös entisen osuuskaupan tyhjäksi jääneeseen kiinteistöön: tyhjä talo ei palvele kuntalaisia,  eikä kaupunkikuvaa. Asuntomessujen projektipäällikkö on aloittanut työnsä ja messujen suunnittelu on täydessä käynnissä. Kaupungissa on kaiken kaikkiaan hyvä pöhinä ja toivottavasti saamme uusilla avauksilla uusia kuntalaisia.

Haluamme toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2019. Samalla onnittelemme valtuustoryhmämme jäsentä Mikko Rönnholmia 50 vuoden valtuustotyöstä, mikä on ainutlaatuinen saavutus koko Suomessa.

Sirpa Hagsberg, valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen 2. varapj., Naantalin Työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja

Kimmo Aho, valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, Naantalin Työväenyhdistyksen puheenjohtaja

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!