Ja sopimus syntyi, vai syntyikö

Euroalueen johtajat ovat saavuttaneet kompromissin Kreikan pelastussuunnitelmasta. Angela Merkel, François Hollande ja Alexis Tsipras ehdotuksesta, jota muut EU-johtajat johtajat kannattivat yksimielisesti.

Koko yön neuvotteluissa Saksa oli ladannut painetta Kreikkaa kohtaan rohkeiden uudistuksien tekemiseksi ja että se hyväksyy talouden ulkoisen ohjauselimen vastineeksi mahdollista €82bn-€86bn pelastuspaketista.  FT uutinen 13.7.2015

Suomessa uutinen tulee lievästi sanottuna hieman toisesta kulmasta:

Suomen valtioneuvoston mukaan huippukokous sopi Kreikkaa koskevasta julkilausumasta. Valtioneuvoston mukaan euromaat harkitsevat erikseen aloitetaanko maan kanssa neuvottelut EVM-ohjelmasta, jos Kreikka täyttää kaikki sille asetetut ehdot vaaditussa aikataulussa.

– Suomella oli hyvin tiukka kanta. Kreikan torstaina jättämä ehdotus ei voinut muodostaa pohjaa periaatepäätökselle kolmannen ohjelman neuvottelujen aloittamiselle, pääministeri Juha Sipilä sanoi.

– Ehdotus, joka huippukokouksesta nyt menee Kreikan parlamentille, on askel oikeaan suuntaan. Suomen hallitus arvioi huolellisesti onko sekään riittävä pohja vakausmekanismin mukaisille ohjelmaneuvotteluille, Sipilä lisäsi. Yle uutinen 13.7.2015

Ja tietenkin taas matkan varrella nousee uusia ongelmia siellä ja täällä, kun selitetään, mikäli oikein on ymmärretty,  sitä mitä ei tehty.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!