Ja mitään ei tehdä

TeknologiayhtiC3B6idenvero20180909.JPG

EU:n valtiovarainministerit yrittävät tehostaa teknologiayritysten verottamista. Ja taas kuten aina ennekin, kun EU:lla ei ole toimivaltaa ehdotukset eivät tahdo onnistua.

FT:n 9.9.2018 artikkelin mukaan:

  Wienissä käydyissä keskusteluissa keskityttiin Euroopan komission ehdotuksiin tilapäisestä 3 prosentin verosta digitaalisten yritysten online-mainonnan tuloista, myymällä käyttäjien tietoja ja tarjoamalla välityspalveluja, jotka yhdistävät online-ostajat ja myyjät.

Verotus koskee yrityksiä, joiden vuotuiset maailmanlaajuiset tulot ovat 750 miljoonaa euroa ja EU: n tulot 50 miljoonaa euroa. Bryssel on arvioinut, että ehdotus vaikuttaisi noin 150: een suurimpaan teknologiayritykseen ja se voisi tuottaa jopa 5 miljardia euroa vuodessa. Tullaakseen voimaan EU: n sääntöjen mukaan veron läpimeno vaatisi kaikkien hallitusten yksimielistä tukea.

  Diplomaatit sanoivat, että Irlannissa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa ja Maltassa oli niitä maita, jotka ilmaisivat voimakkaimmat varaumat lauantain keskusteluissa

Ruotsin valtiovarainministeriön valtiosihteeri Karolina Ekholm kertoi ministereille, että suunnitelmilla ei ole diplomaattien mukaan "mitään ansioita".
Irlannin valtiovarainministeri Paschal Donohoe sanoi, että toimenpiteet aiheuttaisivat "väärän signaalin maailmanlaajuisesti".

Kymmenen EU-maata on yrittänyt vuodesta 2013 neuvotella rahoitustoimien yhteisen veron käytöstä tällaisen lähestymistavan avulla, mutta toistaiseksi ilman menestystä.


Tämä kaikki luetaan EU:n viaksi, vaikka kysymys on eri hallitusten tyhmän itsekkäistä intresseistä ja niin kutsutuista kansallista eduista, joista ei voi luopua.
Siksi rikkaat rikastuvat. Teknologiayritysten arvo poismaiden yhteenlaskettua kansallisuusvarallisuutta suurempi.

Kansallisvaltiot toimivat kuten yksityiset yritykset; Porsaanreikiä hyödynnetään ja veroaletarjouksialla houkutellaan

Maailman laajuinen eriarvoisuus kehitys on vaarallisempaa -hengenvaarallista - kuin yksittäisten valtioiden mahdolliset keinotteluvoitot.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!