Äitien päivänä

C384itienpC3A4ivC3A4C3A42016.jpg

Olen kuullut väitettävän, että äitienpäivässä näkyy miesnäkökulma; Yhdysvalloissa presidentti Thomas Woodrow Wilson laillisti päivän sieton vuonna 1914 ja Suomessa esityksen äitienpäivän vietosta teki kansanedustaja Vilho Reima vuonna 1918.

Äitienpäivä ei  ole naistenpäivä siksi, etteivät kaikki naiset ole äitejä ja varmaan myös siksi, että äitienpäivänä helposti korostuvat sukupuoliroolit.

Tasavallan entinen tahtonainen Pirkko Työläjärvi telkkarihaastattelussa ilmoitti, ettei ole feministi. Kun sitten niin monet miespuoliset puoluejohtajat puolestaan ilmoittavat olevansa feministejä. Timo Soini taas pitää feminismiä naissovinismina. Kaikki kuitenkin puhuvat sukupuolten tasa-arvon puolesta. Onko tämä viisastellu , terminologia temppuilua?

Hesarin  Annamari Sipilä , joka tietää ja tietää tietävänsä kirjoittaa tänään:

Nykyään moni vakuuttaa, että feminismi ajaa naisten ja miesten tasa-arvoa. Olen tainnut itsekin toistella samaa fraasia. Tarkkaan ottaen hokema ei pidä kuitenkaan paikkansa.
Feminismin kova ydin on juuri naisten aseman parantamisessa. Sivutuotteena syntyy lisää tasa-arvoa ja vapautta myös miehille. Koko yhteiskunta voi entistä paremmin, ja kaikilla on kivempaa, kun ihmisillä on oikeus elää ja toteuttaa itseään henkilökohtaisten kykyjen pohjalta sukupuoleen katsomatta.

Tätä feminismin määritelmää kannattaa makustella ja antaa äitienpäivänä äideille kiitosta ja arvostusta monesta syystä ja useasta aiheesta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!