Italia

Italianpaikatjakannatus20130227JPG.JPG

Ei hyvältä näytä, sanotaan joka suunnalta;. markkinat reagoivat . Pahinta on tietenkin asioiden ajelehtiminen, mutta sen kannalta voi olla viisasta, ettei liikaa neuvottaisi, sillä kyllä he itsekin tietävät, mistä on kysymys ja mitä merkitsee heille ja meille, jos  ei ratkaisuja synnyt.
FT.ssä oli rohkaiseviakin arvioita, joskin myös opettavaistakin sävyä esiintyi: Tässä alla lainaus:

Euroopan johtajat ilmaisivat toivonsa, että tuleva Italian hallitus - riippumatta sen koostumuksesta tai sen eliniästä – pitäisivät   kiinni valitusta  finanssipoliittisesta linjasta, jolla olisi  edellytykset  ratkaista euroalueen velkakriisi.
.
Olli Rehn, EU: n talous komissaari kertoi, että vaikka vaalit jättivät "monimutkaisen" kuvan, hän oli kuitenkin  luottavainen  siihen, että Italian johtajat - erityisesti presidentti Napolitano, joka pelasi keskeinen rooli Berlusconin hallituksen vaihtamisessa -  olisi valmis  "nopeasti kartoittamaan tietä eteenpäin".

Guido
Westerwelle Saksan ulkoministeri korosti Berliinin intressi saada Montin kurinalaista finanssipolitiikalle  ja rakenteellisia uudistuksille jatkoa. "Italia on keskeinen rooli Euroopan velkakriisin  voittamisessa," hän sanoi. " velkakriisin suhteen istumme  kaikki samassa veneessä Euroopassa."


Italian vaalitulos näkyy oheisesta grafiikasta. Siinnä selviää, että Pier Luigi Bersanin johtama vasemmisto on saanut suurimman äänimäärän myös ylähuoneessa eli senaatissa.. Siksi hän pitää pääministeripaikan kuuluvan hänelle ja yrittänee muodostaa hallituksen, jonka paikkapohjainen enemmistö on kuitenkin enemmän kuin epäselvä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!