Iso kuva ja demarikauna.

NalleWahlroosHs20140914.JPG


Paradoksi on, että sosialidemokratian kammoinen Björn Wahlroos  verotussyistä muuttaa maasta. Hänellä on asunnot Ruotsissa ja Ranskassa. Ranskassa oli ja Ruotisista on tulossa sosialidemokraattien johtamia valtioita.  Kohtalo ivaa.

Maan verottaminen sopii hänelle. No se on niin pientä, jos yhteiskunnan tuet toisaalta helpottavat elämää. Vero olisi ehkä neljännes viljelymaalle tulevista julkisista avustuksista. Siksi toiseksi UPM:lle sopii, että metsäkauppaan tulisi vähän keppiä.
Sdp on ollut samoilla linjoilla kiinteistöveron laajentamisessa.

Mutta sitten tuo viehtymys palkanalennuksiin on taloustieteilijänäkin esiintyvälle Wahlroosille kumma päähän piintymä. Se ei ole mikään ratkaisu. Sen tiedämme kuultuamme esimerkiksi professori Pohjolan selvityksiä. Eikä hän ole ainoa; samaa mieltä ollaan laajasti aina OECD:tä myöden: Tuottavuus ja uudet metodit - teollinen internet on Suomen tapaisen maan ratkaisun ytimessä.

Mutta eihän markkinauskovainen Nalle voi sitä hyväksyä, koska hän omassa mestariteoksessaan Markkinat ja Demokratia julistanut, ettei keksinnöillä ole osuutta kehitykseen, vain finanssiallokaatioiden kautta ja markkinoiden johdolla löytyy pelastus.
Sinänsä on ymmärrettävää, että Wahlroos ei luota julkisen sektorin kykyyn tehdä oikeita ratkaisuja, sillä kokemuksesta hän tietää, yksityisen markkinavoiman kanssa ei hän olisi koskaan päässyt niin loistaviin diileihin kuin valtion  kavereiden kanssa neuvotellen. Oma suun ja säkinsuun dilemma.

Ja sitten vielä sosialidemokratian kvarttaalitalous. 

Ay-liikkeen tyhmyyteen eli lyhytnäköisyyteen viitataus on selvääkin selvempää puppua. Suomen kalliiksi haukutut työehtosopimukset ovat syntyneet, eivät työmarkkinaosapuolien tyhmyyden seurausta. Syntipukit ovat muualla: Kaikki heti minulle omistajien ajattelu, josta Nalle on loistava esimerkki on ollut yhtenä osviittana. Toisena Kokoomuksen sairaanhoitaja Sari Suomalaisen vaaliteemaksi nostaminen. Työehdoista sopiminen politisoitiin. Arvokasta työtä tekeviä naispuolisia äänestäjiä kosiskeltiin katteettomilla lupauksialla samalla työmarkkinat sotkien; julkisesta sektorista tehty palkkaveturi. Sosialidemokratialle ei ole osuutta näihin tyhmyyksiin.

Nalle Wahlroos auttaa mediaa ja media häntä
Hesarin taloussivujen aukeaman kuva kertoo, että Nallen kasvot myyvät. Ja onhan niitä hänen itsensäkin mukavampi katsella paperilla kuin  selfietwiittinä, että sellainen on vaatimattomien miesten välinen ikäkausienkuilu.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!