Innoissaan tehdään tymyyksiä

Naantalinrannanparaakki20160616.JPG

Naantalin vanhan kylpylaitoksen sijoille Merisalin ja Kailon sillan väliin on ollut useasti kovia paineita rakentaa.
Rannan ravintolabuumin  luoja Mäkisen Pena keksi ehdottaa siihen Merisalin fasadin tyylistä apartamentosta. Tulipa tänne tuntemattomuudesta kylpyläyrittäjäkin, jolle näytettiin toimestamme vihreää valo, mutta realismin puutteessa se hanke sammui ja seuraava paikkaan kiinnityksen saanut oli Naantalin kylpylä, joka toivoi optiota kohteeseen. Sellaista paperia ei kaupungista löydy, vaikka me monet aikalaiset sen muistamme. Ideoita on siis ollut ennenkin.

Sitten Muumimaailma toi rantaan ohikulkijoita. Pinnalle pulpahti kaupungin äfääri-intoisen virkamiesjohdon kipsakeksintö, jonka me hyväntahtoiset hölmöt päättäjät nielaisimme; päästimme sinne syntymään väliaikaisen kioski kolmikon. Hyödytön riidanpesä on siinä väkisin kitkutellut.

Nyt aktiiviset kiitosta palvelualttiudesta saaneet venesatamayrittäjät ovat keksineet hienon idean keskittää vierasvenepalvelut lähelle rantaa pois mantereellisesta Tuulensuojasta. He ehdottavat, että kahden Merisalia lähinnä olevan kipsan paikalle rakennettaisiin vanhankaupungin toimikunnassa hylätty parakkimainen oheisen julkisivu kuvan mukainen rakennus. Kaupunginhallitukselle ja valtuustolle ei tosi ole esitetty minkäänlaista julkisivukuvaa, riittävän on pidetty pelkkää  pohjapiirrosta, josta tällä palstalla on ollut kopio.
Paikka on arvokas ja vaativa. Merisalin ja Kailon sillan välinen alue olisi , jos sinne jotain halutaan,  kaavoitettava uudelleen harkitusti. Liikenne ja sopivat toiminnot olisi kartoitettava ja kaupungin tulisi pitää näpeissään rakentamisen ohjaus alusta loppuun asti.
Suin päin eteneminen Naantalista vähän kokemusta omaavien niin virkamiesten kuin  innokkaiden yrittäjien kanssa ei ole viisasta – kaupungin julkikuvan, mutta ei myöskään yrittäjien kannalta.
Kaupungin ei pidä olla holhoava, mutta ohjaava sen täytyy olla - aivan erityisesti silloin kun hanke on sopimaton ja harkitsematon niin ympäristön kuin palvelujenkin kannalta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!