Ilkkojen ilta Rymättylässä

IlkatRymC3A4ttylC3A4ssC3A4201500407.jpg

Rymättylässä oli vaalitilaisuus, jossa välillä jäi miettimään - eikä siinä mitään pahaa - olenko veli todistaa uskostaan, perhejuhlassa vai Herrankukkaron pihalla.

Rymättylän grand old man- ryhmä Harri Räikkä ja Lauri Laine olivat taas pyytäneet Ilkat paikalle.
Tilaisuuden johdattelijaksi oli lupautunut Pentti Oskari Kangas, joka takasi sen, että hauskaa oli. PO:n juttuvarasto on laaja ja ilmaisun vietti niin vahva, että roolitus hetkittäin oli hukassa.

Perimmäisten kysymysten kohdalla Kanervan Iken osalle tuli tunnustaa yhteistä uskoa ja Isä meidän rukouksen voimaa lapsenkoetun tukehtumiskuoleman yhteydessä.
Ilkka Kantolan jalat eivät olleet maassa, van kirkon katolla, kun hän perheen perinteisissä töissä mukana olleena oli kokenut  kauhun hetkiä tulipalon vaarasta  ja isoisän kuolemaan ”yhtäkkiä hän oli maassa kuolleena”. Teologin ei tarvinnut todistaa.

Politiikkaan mentiin kuntarakenteen kautta sote-kiemuroihin.
Ilkka, joka perustuslakivaliokuntataustansa vuoksi oli asioista perillä oleva taho, arveli soten määrittävän lähtökohdat kuntien omaehtoiselle( ei ylhäältä tulevalle pakolle) kuntajakokysymyksissä. Sote vie seuraavan vaalikauden ja edellyttää parlamentaarista valmistelua, oli Ilkan arvio
Ike (Kanerva) arveli Saaristo-Naantalissa olevan kokemusta, mitä kuntaliitokset merkitsevät. Hän sanoi Rymättylässä rohkeasti, että Naantali on tehnyt palveluksen rymättyläläisille. Ike odotti sote-asiassa pääministerin johtajuutta ja riitelevien sektoriministerien aisoissa pitämistä.

Nöyryyttä oli ilmoilla, kun ei omista voitoista puhuttu ja kun analysoitiin Juha Sipilän tulevaa pääministeriyttä. Sipilän kansainvälisten kenttien tuntemuksen puute tuntui vähän arveluttavan, mutta ei se nyt ole paljonkaan suurempi murhe, kuin on ollut Alex Stubbin harhailu kotimaan asioissa. Ikellä varmaan oli mielessä vaikka ei kielessä, että sitä saa kun väkivaltaa käytetään ministeripaikkojen lähdetään rukkaamaan.

Saaristoasia oli tuttua pyöristystä. Ilkka hyväksyi vaatimuksen Naantalin saaristokuntastatuksesta ja Ike muistutti, että pitää osata tarjoilla vähän muutakin sanomalla kuin, että se kuuluu meille.

Maailmalla ja erityisesti Ukrainassa käytiin ja Ike esitelmöi aiheesta ja halusi muistuttaa, että pitää ymmärtää, mitä ydinaseuhka tarkoittaa; siinä taisi olla viesti Naton suuntaan.
Ilkka on syvällisen harkitsevainen ja olemukseensa tulee tuskaisuutta kun hän joutuu  tunnustamaan maailman kääntymisen alueelle, jossa tarjotaan helppoa islaminvastaisuutta monimutkaisten uskonnollisten taustojen selvittämisen sijasta.

Ei ollut mikään some-etävaalitilaisuus vaan siellä ihmiset olivat läsnä puolin ja toisin. Toivotaan, että tunnelma leviää äänetäjien keskuuteen vaali-intona!

Ps. Kiitos kommentista Herri mestariopettajalle

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!