Ihmisluonnosta

PasiLaihonenjaAnttonRC3B6nnholm20151028.jpg

NYK 100 vuotta yleisöluennoissa oli taas yhdistävää erilaisuuttaa.

”Naantalin pojilla” Pasi Laihosella ja Antton Rönnholmilla on melkein miespolven ikäero. Heitä yhdistävät perusnaantalilainen tausta ja koulu. Heitä erottavat oppisuunnat luonnontieteet-humanismi ja he puhuvat eri tavalla mutta kuitenkin samoista asioista ja monin paikoin samassa hengessäkin.

Pasi esitteli aikansa opettajia ystävällisellä tavalla hyväntuulisen opettajiston kuvan avulla:

Kuulijana rohkenen nostaa sieltä kaksi tapausta Timo Laakson ja Hannu Keitilän. Matematiikka ja fysiikka sekä biologia ja maantiede olivat luonnnonmaalaisten opettajien aineita. Opetusmetodit ja opetuksen laaja-alaisuus sai kiitosta ympäristöspesialistitohtorilta.
Pasi puhui kanssaeläneiden välityksellä hauskasti muistojen maailmassa.

Anttonin lähestymistapa oli abstraktimpi. Hän puhui kielen ja käsitteiden avulla ja viittasi vain historian  opettaja Jouni Ristolaiseen ja ranskanopettaja Sirpa Routilaan kertoessaan koulussa saaduista eväistä ihmisyyden lähteille.
Pätkätyöläisen kokemukset ja yhteiskunnan toiminnan seuraaminen läheltä olivat aikaan saaneet ihmisenä toimimisen "kahleet" - olympiarenkaat, jossa oli kreikkalaista filosofiaa, koulua ja omaa kokemusta.

Antton sanoi Nuuskamuikkuseen viitaten, että pitää lähteä, että voi palata ja kertoi kouluaikaisen ystävyyden kestävyydestä.
Pasi puolestaan heitti kuvan seinälle, missä he Pillerit, Anssit, Ullat ja kumppanit kerääntyvät edellen Kirkonmäen kedolle.
He olivat kouluun - ja ehkäpä koulukin heihin - tyytyväisiä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!