Ihmeiden maa Amerikkaa

Yhdessä lahjoittajille järjestetyssä tilaisuudessa oli videon mukaan  Mitt Romney sanonut Obaman kannattajista: "On 47 prosenttia ihmisiä, ovat riippuvaisia ​​valtiosta, He uskovat, että he ovat uhreja, je että hallitus on velvollinen huolehtimaan  heistä. He uskovat  , että heillä on oikeus terveydenhuoltoon, ruokaan, asumiseen, jne. Nämä
ovat  ihmisiä, jotka eivät maksa tuloveroa. "
Hän lisäsi: "Minun tehtäväni ei ole huolehtia niistä ihmisistä. En vakuuttunet että he koskaan tulisivat ottamaan henkilökohtaista vastuuta ja tulisivat  huolehtimaan elämästään.
Ehdokas joutui valittelemaan, että lausunto ei ollut elegantisti muotoiltu, mutta se olisi linjassa hänen aikaisempien lausuntojen kanssa.


Barak Obaman puolestapuhujat kommentoivat Miit Romneyn olisi vaikea toimia presidenttinä, kun hän  ylenkatsoo  puolta kansasta. Täältä kaukaa katsottuna tuntuu uskomattomalta tyhmyydeltä lausua jotain tuollaista. Tämä ei kuitenkaan taida sittenkään olla USA:ssa niin merkittävä tekijä, kuin se olis täällä Euroopassa. Ihmeiden maa Amerikka on,.
Vuonna 2006 Yhdysvaltojen väkiluvun arvioitiin ylittäneen 300 miljoonan rajan ja se kasvaa jatkuvasti. Tarkkoja tietoja ei ole.  Wikipedia kertoo äänestysoikeudesta seuraavaa:


International Herald Tribunen mukaan kolmasosa USA:n äänestysoikeutetuista ei ole äänestysrekisterissä. Vuoden 2006 tutkimuksen mukaan vain 71 % valkoisista, 61 % mustista, 54 % latinoista, ja 49 % Aasian amerikkalaisista äänioikeutetuista on äänestäjärekisterissä. Syynä ovat rajoittavat rekisteröintisäännöt. Herald Tribunen mukaan kohtuuttomat esteet ovat demokratian uhka. Vapaaehtoisten ja palkattomien järjestöjen vastuulla on äänestäjien auttaminen äänioikeutensa saamiseksi. Herald Tribunen mukaan liittovaltion ja osavaltioiden hallinnon tulisi edistää rekisteröintiä ja sallia se myös äänestyspäivänä.

Edellisen vuoden 2008  presidentinvaalien  tulos ja yhteenlasketut äänet kertovat asetelmasta:

Ehdokas

Barack Obama

John McCain

Puolue

Demokraattinen puolue

Republikaaninen puolue

Ääniä

69 456 897

59 934 814

Kannatus

52,9 %

45,7 %

 

Ääniä yhteensä annettiin siis 129 miljoona , joka on arvioidusta väkiluvusta 43 prosenttia. Selvää on, että juuri köyhimmät ja syrjäytyneimmät eivät joko saa tai eivät halua käyttää äänioikeuttaan. Demokratia on siis sielläkin herrojen herkkua ja niinpä vaaleissa kampaillaan keskiluokan äänistä. Obaman nimeämistilaisuudessa panin merkille kyltin ” Middle class first”.

Täältä katsottuna luulisi pelin Obaman hyväksi olevan selvän, mutta ihmeiden maa Amerikka on.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!