Äidit politiikan pelinappuloina

HautalaIsabella.jpg

Porvarit halusi kurittaa "latteäitejä" ja päättivät rajata subjektiivista päivähoito-oikeutta kaikilta jotka ei ole kokopäiväisesti töissä tai opiskelemassa. Säästöistä ei ollut vahvaa näyttöä, joten kyse oli periaatteesta.

Kun Demarinuoret aatteen palosta päätti lähteä lakkauttamaan kotihoidontukea, tuli minulle kahden pienen lapsen äitinä dejavu-fiilis. Taas halutaan kurittaa kotiäitejä ja ollaan valmiita leikkaamaan lapsiperheiltä. Koska naiset, ne heikosti koulutetut kotiäidit joilla ei ole töitä mihin palata, muuten pilaa korkeakoulutettujen naisten mahdollisuudet edetä työmarkkinoilla. Nämä heikoimmassa asemassa olevat kotiäidit estävät feminismin toteutumisen, jos heidän annetaan jatkossakin hoitaa lapsiaan kotona. Isabella Hautala

Isabella puhuu käytännön kokemuksesta ja hänen kirjoitus on kokonaisuudessa kirjoituksia palstalla. Hyvä esimerkki siitä, että yksipuolista dogmaattisuuutta kannattaa välttä ja tarkastella asioita käytännön kokemuksen ja henkilökohtaisen tuntemuksen pohjalta.

Naantalissa sosialidemokraatit ehdottivat kotihoidon tuesta päätettäessä, että kotihoidon tuen tulisi olla perheen taloudellisen aseman mukaisesti eli tuki alenisi perheen tulojen kasvaessa. Sitäkin on kritisoitu työhön osallistumisen näkökulmasta.
Viime vuonna päätettiin  Naantalin  kunnallista kotihoidon tukea pienentää. Esitys oli keskustalaisen kaupunginjohtajan ja sen hyväksyivät kaikki. Eipä taida tästä asiasta tulla Naantalin kuumaa perunaa joidenkin porvareiden toivomuksista huolimatta. TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!