Hyvän sään aikana

MattiRantanenVilleVuorio.jpg

Naantalin valtuuston puolivuodenkrouvin kokous pidettiin toiveikkaissa merkeissä.Hyvän sään aikaana; tiedossa oli - vaikka ei vielä virallisesti,-  että viime vuoden tilinpäätös on suorastaan hyvä.
Tilinpäätöstä on esitelty tälläkin palstalla, ja kun asiaa sivuttiin valtuuston illanvietossa hallituksen puheenjohtaja Markku Tuuna,kok suuntasi erityiskiitoksen Kallun grillin mestarille eläkkeelle syksyllä jääneelle vs. kaupunginjohtajlle   Martti Sipposelle. Kustannusten kurissa pitäminen ja samaan suuntaan toimiminen oli läpäissyt hallintokoneiston saanut hyvän tekemisen meiningin joka tasolle luottamushenkilöistä henkilökuntaan. Yleien kiitollisuus säesti Markun  kananottoa.

Veikkaukseni on, että vielä tulle sellainen aika - eikä se ole kaukana - , jolloin muistellaan pari viime vuotta laulun sanoi: Voi niitä aikoja.

Nyt pitää keskittää voimat niihin kysymyksiin, joihin ihan itse tässä Nyky-Naantalissa pystymme vaikuttamaan. Kysymys on purjehduksesta; tuulet ovat annettuja, vene ja purjeet on pidettävä kunnossa. Halssit on valittava niin, että vene kulkee eteenpäin ja purjeet ottavat tuulesta voiman. Yhteisymmärrystä tarvitaan, venemiehistön on toimittava yhteen, lyhyesti sanottuna veneessä pitää vallita konsensus.

Hyvän kehityksemme tekijöitä ovat olleet monet toimintaan osallsituneet.
On kuitenkin oikein todeta, että äkillisesti sairastuneen Timo Kvistin paikan väliaikaisen  täyttämisen hankalan ongelman laukaisivat kaksi henkilöä; virkamiesten joukosta esityksen teki kaupunginsihteeri  Riitta Lehtinen ja kaupunginhallituksessa ratkaisijan roolissa oli Matti Rantanen, kok. Mahdolliseksi järjestely tuli, kun kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtäviä lisättiin merkittävästi. Näin saatiin välttämätön poliittinen balanssi.

Kaupunginvaltuustossa Matti Rantasen eron hyväksymisen yhteydessä, puheenjohtaja saatesanoissa totesi, että Matti poistui joukoistamme inhimillisesti katsoen liian varhain, mutta kiitollisin mielin jätämme hänet nyt jälleennäkemisen toivossa.
Politiikan korkeakoulua käyneen ja Brysselin lobbariksi lähteneen Matin tilalle nousi toinen politiikkaa hetken ammatikseenkin tehnyt Ville Vuorio, kok.
Ville on ollut yhteistyöhenkinen ja hän on saanut kiitosta kaikilta puolueita Unikeon Päivän politiikkatorin järjestelyistä.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!