Hyvääkin voisi parantaa! Ei suuria, mutta merkittäviä valintoja valtuustossa

Naantalin valtuustossa puheajasta vei pitkään Jan Lindströmin, kok laaja selostus, sellainen, jonkalaisia virkamiehillä on tapana esittää asiaan perehtymättömälle yleisölle. Taisipa siihen vaikutta arvovaltaien teinien yleisö. Uutta oli, että sivistystoimi sai sapiskaa.

Sosialidemokraattien ryhmän kannan esitteli Sirpa Hagsberg talouden tasapainoa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta korostavassa puheenvuorossaan:

-Syksyllä alkava kotisairaalatoiminta on tästä erittäin hyvä esimerkki. Ihmetystä ryhmässämme  herätti puolestaan se, miksi Aurinkosäätiön palvelutalon koko laajennusosan käyttöönotto venyy syksyyn.

-Sosialidemokraattien valtuustoryhmä on valmis hyväksymään toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2017 – 2020 sekä talousarvion vuodelle 2017 yhtä muutosta lukuun ottamatta. Sosiaali- ja terveysmaksuihin esitettyjen korotusten aiheuttamien maksutuottojen lisäyksestä esitämme seuraavia vähennyksiä: terveyspalvelut – 60.000 euroa, suun hammashuolto -100.000 euroa ja sekä hoito- ja vanhuspalvelut  – 90.000 euroa. Puheenvuoro on kirjoituksia sivuilla.

Lauri Laine, sd teki ryhmän ponnen, jossa edellytettiin huhtikuussa valmistuvat tehostetun palveluyksikön käyttöönoton nopeuttamista.

Molemmat esitykset kaatuivat Naantalin tasavallan SOS hallitusryhmien voimilla.

Vilhelm Junnila omaan tyyliinsä kehui hallituksen kyseenalaisia saavutuksia estottomasti, kun taas toinen Sipilän hallituksen äänitorvi Heini Jalkanen, kesk ihmetteli , että erinomaista keskustaa kehdataan moittia ja nosti itseään kertomalla, että oli Saksassa kuullut Deutsche Bankin viisautta totuuden sisällöstä. Oivallinen lähde!

Vihreiden Jarkko Kanerva, vihr. kertoo oman egosielunsa sisällöstä valittelemalla mökkiveron korotusta.
Terhi Kärkkäinen, vas valitteli yleisön vähyyttä ja toivoi, että kaikki puolueet voisiva osallistua hallituksen budjetin tekoon.
Naantalin ainoa puoluejohtaja Tom of Naantali eli Björkskog,kd oli monipuolinen tukien  veronkorotusta ja vastustamalla maksujen korotusta.

Juha Haapakosken, kok lyhyt puheenvuoro oli analyyttisin. Hän muistutti, että Jouni Mutasen edeltäjä Martti Sipponen oli sanonut, että Naantali voisi säästää viisi (5) miljoona euroa tekemällä asiat yhtä halvalla kuin Raisio tai jopa seitsemän (7) miljoonaa, jos molemmista kaupungeista otetaan parhaat käytännöt.

Lopuksi Junnilalla selaili korttipakkaa herttarouvasta ristijätkään. Vilahti siinä Saksan presidentin valintakin asiaan kuuluvana yksityiskohtana.Ja Juhani Saarinen,kesk pyyteettömästi kehui Björkskogin mökkiveron vastaisuutta.

Kj. Jouni Mutanen ei puolustanut hallituksen perusteltua koulukuljetuslinjaa, kun porvaripuolueet olivat takkinsa kääntäneet.
Auliisti hän  selosti Lindströmin pyynnöstä miksi on viisasta - tai jos rohkenee todellisia motiiveja arvaillen väittää,  mukavampaa jättää käyttämättä palvelutalon valmiita puhtaita huoneita puolen vuoden ajaksi. Eikä hän myöskään vaivautunut selostamaan, miksi samaan aikaan kannattaa maksaa vuokraa Aurinkosäätiölle ja vielä raisiolaisen yksityisen firman palveluista?
Tällaisten asioiden selvittämiseen ei hänen puheenvuoronsa jälkeen nähneet tarpeelliseksi 27 hallituspuolueen valtuutettua vahvistettuna KRISTTILISDEMOKRAATILLA. Fiksu ponsi  tapeellisita selvityksistä kaadettiin kylmästi ajattelematta jonottajien elämän laadun kohennusta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!