Hyvää Vuotta 2013

Ilotulitus2012AJockeLeinojpg.jpg

Hyvää Vuotta 2013

Valmistautumine vuodenvaihteeseen alkoi sateen saattelemana. Joulupostikorttimaiset huuhdeltiin pois ja palasimme tavanomaiseen täkäläiseen märkään talveen.
VG Brassi ja Reino Kotaviita laulunjohtajana  viihdytti Vanhalla torilla ja Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Jan Lindström  piti ytimekkään puheen, jossa hän nosti esille Naantalin kakkossijan suomalaisten kuntien palveluvertailussa. Toisena asiana oli Saaristo-Naantalin kuntaliitoksen asukkailta saama hyvä arvosana. Kaupungin kauneus jopa sateen pieksemänä sai ylistystä.
Yrittäjien kanssa yhteistyö oli tulevan toiminnan ykköskohde.

Ilotulitusta ei nähty ja valitettavasti runsas yksityisten järjestämä ei tänä vuonna Vanhan kaupungin kujille näkynyt.  Aina silloin tällöin tulee  mietiskeltyä  säästöjen  tarkoituksenkuisuutta: Onko sittenkin enemmän kysymys organisaation haluttomuudesta, kuin rahan käytöstä?

Onneksi hyvä kuvaaja Jocke Leino sai ikuistettua privatisoidun raketin lennon. Kiitos siitä.

Tasavallan presidentti puhui. Perinteinen puhe perinteisellä tyylillä, arvioi professori Pekka Isotalus.

- Kekkosesta lähtien kukaan presidentti Martti Ahtisaarta lukuun ottamatta ei ole toivottanut Jumalan siunausta. Niinistö piti vaalilupauksensa, mutta minusta se on kuitenkin amerikkalainen laina suomalaisessa puhekulttuurissa, Isotalus sanoo.

Hän myös vastaa Ylen kysymykseen, Mutta menikö puhe itsekkyydestä tai perusarvojen rapautumisesta perille?

- Se osa puheesta, missä puhuttiin eheydestä ja oikeudentunteesta oli aika abstraktia ja vaikeasti hahmotettavaa, professori Isotalus sanoo.

Sehän on Niinistömäistä juridis-kirjallista sanataituruutta, joka ehkä ei parhaiten sovi telkkariin.
Haluaisin ymmärtää, että kyllä hän tavoitteli tasoitusta ja oikeudenmukaisuutta. Hän ei kuitenkaan  tohtinut sanoa suoraan kenelle viesti oli luopumisesta oli tarkoitettu. Kuulinkin ay-toverilta, että hän laulaa tukijoittensa työnantajapomojen kanssa samaa laulua palkanalennuksista. Itse uskon hänen tarkoittaneen myös - ja ehkäpä eritoten – työnantajia, omistaja sekä muita  suurtuloisia. Ehkä olisi kannattanut mainita selkeämmin, sillä kuulija helposti kuule sitä mitä luulee.

Erot Tarja Haloseen olivat siinä, että Venäjää ei lausuttu, eikä vähemmistöistä eikä rasismin vastaisuudesta puhuttu kuin ehkä välillisesti, kun Suomen sulkemisesta varoitettiin.
Presidentin toimivallan kannalta painopistettä käännettiin, kun ulkopolitiikkaan lisättiin vahvempi taloudellinen ulottuvuus entistä selvemmin.
Niinistön mukaan valtiot suojaavat yhä raskasta ja suurteollisuutta myös lännessä. Tämä on Suomelle on kova haaste.

- Tavoitteenani on kaikin keinoin tukea suomalaisten yritysten ja yrittäjien kansainvälistä pärjäämistä, Niinistö sanoi.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!