Hyvää tekevä harrastus

HessuLindgrenjaLC3A4hitapiolaV.jpg

Heikki Lindgrenille meri on verenperintöä. Hänen isänsä Esa ja isoisänsä Viljo ovat olleet vesillä liikkujia. Esa jopa ammatikseen, mutta myös meripelastusharrastuksen piirissä toimien. Hessu yhdessä pikkuveljensä Matin kanssa ovat Naantalin Meripelastajien 21 päällikön kaartiin kuuluvia. Kalle Hartikainen on poppoon puheenjohtaja ja hänen aikansa suuria saavutuksia on tämä uusi meripelastusvene, jonka kannella Hessu seisoo. Veneeseen, jossa taitaa olla kaikki mahdollinen tarpeellinen ja vähän päälle, ja joka on ollut arvokas yli 700.000 euron hankinta, on selvä ylpeyden aihe, eikä syyttä. Yli puolen sataa meripelastusoperaatioita on veneellä jo ehditty tehdä ja se on merkittävä lisä myös viralliseen merivartioston ja pelastuslaitoksen kalustoon. Ohimennen selvisi sekin rannassa käydessä, että Naantali VPK:lla on oma vene!

Tämän jutun taustana on vene, mutta varsinainen aihe on kolmas sektori ja työ. Tarkoitan sitä, että puhuttaessa kolmannesta sektorista ollaan aika usein sosiaali- ja terveysalan järjestöjen ja toiminnan kanssa tekemisissä. Kuitenkin VPK on vanhin Naantalin toimiva yhdistys ja meripelastajat on nuoremmasta päästä, mutta toiminnallisesti vaativimpia tehtäviä suorittava.

Tästä kokonaisuudesta tulee taas mieleen se, että julkisyhteisöjen ja tässä tapauksessa erityisesti kaupungin pitäisi kaikin keinoin - enkä nyt sattuneista sysitä ole ensisijassa tyrkyttämässä rahaa - huolehtia näiden toimintojen edellytyksistä. Terve yhteiskunta tarvitsee huolenpitoa toisista ja se antaa myös kestävyyttä mukana oleville joka päiväiseen elämään.

Veneen esittelyn jälkeen Hessu lähti bussilla 110 metallimiehen hommiin. Ja kun niitä töitä ei kasvu puissa ja kun liian usein työnantajapuolella yksi pettää ja toinen jättää, niin vaatii kestävyyttä aloitta uudestaan uudessa paikassa. Se on arkipäivän sankaruutta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!