Hyvää Joulua-toivotus on politiikassa totta

HyvC3A4C3A4Jouluatoivotus20151221.jpg

Naantalin kaupunginhallitus sai tämän vuoden viimeisinä tehtävinä muutamia virkapäätöksiä vesilaitoksessa, rakennustarkastuksessa ja sosiaalitoimessa talouspäällikön tehtävän hoidon järjestelyt.
Henkilöstöstrategian toimenpidesuunnitelma vuosille 2016-2019 lyötiin lukkoon ja sitten annettiin ohjeita yhtiöille sekä rakentamisen poikkeuslupia käsiteltiin kuitenkin siten, että vanhan Luotosen puutyöverstaan kohdalla asia jäi pöydälle. Ilmoitusasiana tuli KHO:sta päätös, joka vastasi aikanaan vähemmistöön jääneen sd-ryhmän kantaa.
Tämän lisäksi Kh valtuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä ohjeisti valtuustosalin yhteysongelmien pikaista ratkaisua. Äänentoisto ja kokoushallinta järjestelmän uudistaminen käynnistettiin.

Kokous kulki joutuisasti ja hallituksen jäsenet saavat vetää henkeä näillä näkymillä tammikuun 18 päivään.

Tämä on oikein ja kohtuullista etten sanoisi välttämätöntä. Kaupunginhallituksen luottamushenkilöasemassa oleville jäsenille urakka on vaativa ja monesti raskas. Joka maanantainen kiinni oleminen sinänsä, mutta varsinkin kunnollinen valmistautuminen vie aikaa ja aiheuttaa pään vaivaa. Usein ilmapiirissä on jännitteitä, vastakkainasettelua eikä aina hyväntahtoisuuskaan ole paikalla.
Viime aikoina on yleisesti tapahtunut polarisoitumista siis ääri-ilmiöiden vahvistumista. Taustalla on mm:ssa vääjäämättömästi Naantaliakin lähestyvä pakolaiskysymys. Nämä asiat ovat vaikeita ennen muuta julkisuuden, ehkä myös tunne-elämän - ei niinkään toimintojen sisällön - kannalta. Tulevia sairauksia ei kannata etukäteen sairastaa. Joulun sanomakin voi tässä asiassa olla eduksi: Ja ihmisillä hyvä tahto.

Puheenjohtaja Markku Tuuna,kok kiitti aiheesta kaupunginhallituksen pöytäkuntaa hyvin menneestä vuodesta toivottaen Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta. Varapuheenjohtaja Hannu Aalto,sd kiitti puheenjohtajaa ja kaupunginjohtaja Jouni Mutanen,kesk. yhtyi kiitoksiin ja toivotuksiin.

Asiallisuus ja toisten kanssa toimeen tuleminen on politiikan tärkeimpiä luottamuksen rakennuspuita. Eikä huumorintajusta ole haittaa. Sellaisia ominaisuuksia on useimmilla mukana olevilla. Ja ne kehittyvät yhteisinä hetkinä vapaa muotoisissa yhteyksissä, esimerkiksi juuri silloin, kun toivotetaan Hyvää Joulua.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!