Hyppyjä

Puhemiehet20150529.JPG

Kilpailukykyhyppy on Juha Sipilän termistöä- se on mielikuva, joka tuskin toteutuu.
Toine hyppy tuntemattomaan on puhemiehen valinta.

Maria Lohela, ps on presidentin jälkeen protokolla kakkonen, hän on Varsinais- Suomen merkittävin poliitikko.  Presidentillä on valtiosäännön suoman vallan lisäksi mielipidevaikuttajana vankka asema. Se perustuu aseman lisäksi kokemukseen ja arvostukseen. Myös eduskunnan puhemiehen roolin merkittävyys on ratkaisevasti kiinni persoonasta, kuten tiedämme K.A. Fagerholmin, Rafael Paasion, V.J. Sukselaisen, Veikko Helteen, Johannes Virolaisen, Ahti Pekkalan , Ilkka Suomisen, Riitta Uosukaisen, Paavo Lipposen, Sauli Niinistön ja Eero Heinäluoman osalta olleen. Varsinais-suomalaisten puhemiesten Rafael Paasion, V.J. Sukselaisen, Jukka Mikkolan ja Sauli Niinistön sarjaa jatkaa nyt Maria Lohela.
Monien mielestä puhemies Maria Lohela on kokemukseltaan poikkeuksellisen hepponen. Muodollisesti niin onkin, mutta viran ja tehtävän saaminen myös kasvattaa, joten arviota ei pidä etukäteen tehdä, sillä kysymys on omaksumiskyvystä ja -halusta. Toivotamme Maria Lohelalle onnea ja ennen muuta voimia kasvaa!
Varapuhemiehet Mauri Pekkarinen ja Paula Risikko ovat kokeneita monipuolisia tekijöitä. Puhemies saa kiittää onneaan, kun saa tällaiset työtoverit. Kuvan ilmekieli puhuu asetelmasta.

Kun hallituksen esittäytymistä katsoi niin ärsyttävää ovat estoton keskinäinen kehuminen  ja toistuvat ylisanat, jotka eivät pue Juha Sipilää.

Aamutelkkarissa Lauri Lyly kysyi, mitä muut paremmin tienaavat antavat. Pääministeri anoo hyväosaiselta ymmärrystä, mutta kiristää palkansaajia. Tämä on liioittelu, mutta metodi on ollut sodan aikaan miehitetyillä alueilla käytössä; ellette antaudu, niin kostetaan puolustuskyvyttömille. Pidän hyväksyttävänä pyrkimyksenä kohentaa kilpailukykyä, mutta  toisia painamalla sitä ei saavuteta. Jotenkin ymmärrettävää olisi ollut se, että ay-liikkeen privilegioiden menetyksillä olisi uhattu, mutta lapsiperheet ja etuisuuksista riippuvat ovat väärä maali. Kovin kristilliseltä menolta tämä ei vaikuta.

Siten yksi ärsytyksen aihe lisää. Sipilän hallitus haluaa olla sinivalkoinen eikä perusporvarihallitus. Tässä liikutaan vanhoilla kansalaisten jakamisen linjoilla eikä siis enää haluta vahvistaa laaja yhteisymmärrystä siitä, että kansakunnan symbolit - yhtenä tärkeimpänä siniristilippu - kuuluvat kaikille.

Ps. Lauantain aamutelkakrissa uusi puhemies esiintyi:

Hallitusneuvottelut olivat mukava kokemus vastavalitulle puhemiehellä. Maria Lohela ei muuta kannanottojaan eli islaminuskoiset maahanmuuttajat ovat uhka Suomelle. . Kansanedustajat eivät voi vaikuttaa palkkaukseensa, oli vastaus kysymykseen, miten kansanedustajat voivat hyväosaisina vastata vetoomuksiin kohtuullisuudesta. Hän ei nähnyt tarpeelliseksi, että aina pitäisi muuttaa toimintatapoja.
Puhemies Maria Lohela ilmoittautui instituution edustajaksi eikä hän tehtävässään lausu omia mielipiteitään.
Pannaan merkillä nämä näkemykset!TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!