Huomion hinkua

Naantalinsatama20170924.jpg

Viikko sitten Naantalissa vihreät halusivat esitellä HINKU (hiilineutraalikunta) hanketta. Hiilijalanjäljen vähentäminen on kannatettavaa ja kaikkia järkeviä pyrkimyksiä on syytä selvittää. Mutta ei pidä syyllistää eikä loukkaantua, elleivät kaikki jaksa innostua vanhojen ideoiden uudelleen lämmittelystä.

Naantalia kun katsoo sieltä romutettavan sinivalkoisen kotkan kyljestä avautuu ajatuksia herättävä näkymä: Uusi voimalaitos valmistumassa, öljyn jalostuksen suur-remontti käynnissä ja uutta rekkojen laituria rakennetaan !

Vihreillä tuppaa olemaan halua olla muiden yläpuolella.Korkeampi koulutus ja varmemmat virat eivät tee vihreistä parempia ihmisiä eikä poliittisesti muita kummempia. 
Siitä huolimatta täytyy purra hammasta ja yrittää löytää sieltä sisältä yhteiskunnallisesti kestäviä ideoita. Ehkäpä siihen apua voi saada muistelmalla omaa menneisyyttään: Ajatellaan vaikka sitä, että olen ehdottanut sähkötariffia, jossa hinta nousee kulutuksen kasvaessa eli suurkuluttajaa pannaan euron voimalla säästämään.

Oma lukunsa on sitten ystävämme Mikko Paunio Naantalissa kasvanut tohtori Mikko Paunio, joka jaksaa vihreitä arvostella sellaisella sanan säilän on voimalla niin, että se tahtoo heitellä itse käyttäjää. Vahinko, sillä Mikon intelligenssillä olisi laajempaa käyttöä. Linkistä voi lukea on hänen viimeisimmän kolumnin.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!