Huh Huh Kylmää

PuoluekannatusYle20140129JPG.JPG

  • SDP rämpii pohjalukemissa

  • Keskustan etumatka kokoomukseen on lähes viisi prosenttiyksikköä. Perussuomalaisten takana SDP rämpii edelleen suurissa vaikeuksissa.
  • – Siellä varmasti samoista äänestäjistä kilpaillaan ja perussuomalaiset ovat saaneet yhä enemmän kannattajia työväestöstä ja SDP:llä tilanne on vähän päinvastainen, Taloustutkimuksen Pajunen tulkitsee. Yle 29.1.2014

Ei uskota kuitenkaan eurooppalaisen jytkyyn EU-vaaleissa. S&D haastaa konservatiivit.Gallupin mukaan demarit voisivat voittaa. Mutta heijastuuko tämä Suomeen.Tällä hetkellä eri tilanne kuin kaksi vuotta sitten.
Eli siis Suomessa SDP:llä on ulkoa katsottuna hyvät mahdollisuudet, mutta osataanko tämä mahdollisuus käyttää. Ikävä kyllä mitään merkkejä ei tästä ole päin vastoin.
Puolue ei yksinkertaisesti ole ajan tasalla. Siitä on kysymys kylmän alastomasti.  

Ps.

Jutta Urpilainen oli aamutelkkarissa kehnot kannatusluvut taustanaan. Pokka pitää ja paineen sietokyky on ihailtavan kovaa. Referoin tähän alle sen mikä mieleeni jäi.

- Keskeisintä hänestä oli, että kaikkien puolueiden kannatus on pysynyt samalla tasolla. Toinen on se, että 40 prosenttia ei ilmoita kantaansa. Jutta arveli, että ihmiset ei ole ehkä kiinnostuneita politiikasta. Ja se on kaikkien poliittisten toimijoiden murhe.

- Ympäri Eurooppaa olaan murroksessa ja vasemmisto vaikeuksissa . Työpaikkansa menettäneet syyllistävät tästä demareita. Puolue ei ole pystynyt estämään tätä kehitystä. Miten me pystymme huolehtimaan näistä ihmisistä, että työmarkkinoiden ongelmista huolimatta voisivat tuntea turvaa ja voisivat kouluttautumalla löytää uuden alun.

- Jutta ei hyväksynyt Rinteen esiin nostamaa moitetta, että ohjelmatyö on jäissä eikä linjavalinnoista käydä keskustelua.

- Hallituspolitiikkaa joudutaan tekemään kompromisseja, kuitenkin SDP:n kädenjälki näkyy, nuorisotakuuta viedään eteenpäin. Monia muitakin mm:ssa vanhuspalvelulaki ja solidaarisuusvero ovat SDP:n saavutuksia.
Puheenjohtaja vaali on hyvä. Se antaa mahdollisuuden avoimeen keskusteluun ja reiluun vaaliin. Emme ole Pohjois-Koreassa.

- Eurovaalit eivät ole Sdp:lle jännityksen, mutta Euroopalla ne ovat. . Etelä Eurooppa on sosiaalisessa kriisissä ja riski kokonaisen sukupolven menettämisestä on suuri. Oikeistovoimat ovat olleet vallalla ja asioita on hoidettu talouden ja markkinoiden ehdolla. Kansalaisten , kuluttajien ja työntekijöiden sanan pitäisi painaa enemmän.

- Moitetta kovien kärkiehdokkaiden puutteesta ei Jutta hyväksynyt, vaan oli ylpeä hienosta listasta.

Talouden sopeuttaminen ensi vuonna kolmella miljardilla 1, 5 miljardia leikkauksia ja 1,5 miljardia veron korotuksia ei toteudu, vaan velan käännepistettä siirretään talouden elpymisten tukemiseksi. Tämä oli arvioni valtionvarainministerin talouspoliittisesta viestistä, jolle hän odottaa tukea ekonomistien tapaamisesta.

Arvaan, että näin tulee käymää, sillä ekonomistit tulevat veron korotuksia vastustamaan ja samalla voidaan siten unohtaa leikkaukset, paitsi kunnille tulevat. Ne taas puolestaan johtavat jatkossa - ei välittömästi - veronkorotuksiin. Pysytäänkö tällä tempulla AAA luokassa on epävarmaa. Sen sijaan hallituksen jatkolle se luo edellytykset. Poliittisesti se onkin pääasia, sillä toivo on pistettävä tulevaan, olevassa ei mahdollisuuksia ole.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!