Hovin tilalle asuin - pysäköintitalo ?

Naantalin Hovin tutkinnassa on löytynyt sytytysainejäämiä ja tuhopolttoepäilyt lisääntyvät. Aihe on herkullinen ja saa Naantalin perinteisen varmojen tietojen verkoston kukoistamaan. Nähtävyys  vetää väkeä ja muistoja menneestä kerrotaan ja nuorison joukossa on pettymystä, kun ei sinne päästykään eli mihin nyt?

Se merkittävä kysymys on kuuluu: Mitä tilalle?
Omistaja on pyytänyt apusuintalokaavaa ja kovaa rakennusoikeutta. Runsaan tuhannen neliön tontille 2-  3 tuhatta kerrosneliötä on paljon. Paikkaan ei taida pistetalo sopia. Korkeimmat vieressä oleva talot ovat kaskikerroksisia ja paloaseman vastapäätä on kolmikerroksinen.

Mitä kerrosalaan lasketaan ja miten se toteutetaan on sitten kysymys, josta kaupungin tulisi keskustella tontin omistajan kassa.  Aikoinaan 70-luvulla yritimme tehdä tontista pysäköintialuetta, mutta silloinen helsinkiläinen omistaja sanoi ravintolakäytön oleva niin kannattavaa, että hän ei siitä halua luopua.
  Olisiko nyt mahdollista tehdä paikalla pysäköintitalo esimerkiksi kolme kerrosta maan alle, jonka päälle perikerroksinen asuintalo. Se voisi olla ratkaisu, jota vanhan kaupungin ahtaat tontit voitaisiin pitää pihakäytössä ja asukkaat saisivat tallipaikkoja  autoilleen.  Ongelmia on niin teknisiä, kuin taloudellisia, mutta kannattaisi tätä ainakin selvittää. Jos kaikki vähän joustavat, voisi ratkaisu lyötyäkin. Saa nähdä, mihin tämä homma  torpataan.

Ps. Minulle soitettiin ja ehdotettiin: Nyt pikaisesti tontti tasaiseksi !! 

KESÄÄ -varten - joku aktiivinen taho...Muumimaailma ? Löyly, VG-62 yms.
vuokraamaan paikka omistajalta ja ylläpitämään tonttia parkkipaikkana

 

 


 


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!