Horisontissa näkyy Masku ja kuntien verotuloja haikaileva hallitus

HakapelloltaMaskuun20180829.jpg

Kerrotaan, että tämän vuoden viljasato tulee olemaan heikon puoleinen. Kulttuurimaisema on hieno, mutta ei halpa. Naantalin uuden hautausmaan suunnalta kuvattuna kaukaisuudessa on Masku. Mutta mitä sen takana siintää?

Radio Jerevanin tyyliin vastaamme, kun aika usein kysytään, että mitä nyt?
Ensinnäkin vanhat projektit viedään loppuun, mutta uusia ei aloiteta, on ollut viesti. Seuraavassa Naantalin valtuustossa neljän kunnan liitos saa keveät mullat, sillä se oli kuollut jo ennen syntymistään ja lopuliisesti silloin, kun  Kustavi on sen omia aikojaan hylännyt. Se tästä selvittäjien pakollisesti kuviosta.

Naantali ja Masku selvittävät, että mitä uudet linjaukset tarkoittavat. Meillähän on aikaa seuraavaan karkauspäivää selvityksen perusteella.. Sitä ennen , asiallisesti, kun hommia hoidetaan, selvitetään taloudelliset asetelmat Maskun kanssa ja varmaan haluamme myös tietää sote-uudistuksestakin vähän enemmän kuin sen, mitä entinen parashankemies Matti Vanhanen on sanonut eli, että 10 miljardia kuntien veroja siirretään valtiolle. Ja niillä varoilla sitten hoidetaan tulevien sotealueiden (korkeintaan 19) rahoitus.

Näyttää siis siltä, että valtiosta tulee suora rahoittaja ja hallinto hoidetaan sitten jotenkin erityisesti. Tuleeko erilliset välitason maakuntavaalit, vai onko pohjana nykyisen tyyppinen maakuntahallinto tai vastaava, on vielä Keskustan aivoriihissä päättämättä.
Se mikä on varmaa, niin mitään erityisen yksinkertaista eikä - niin pelkään - meidän tyyppisille kaupungeille helppoa ei ole tiedossa. Olemme pahassa välissä: Toisella puolella suuri Turku byrokratioineen on himoinnut meitä ja nyt arvelen kun maaseutu on niskan päällä, niin siellä halutaan päästä käsiksi meidän veronmaksajimme ansisotuloihin.

Tässä on vaativa edunvalvonta asetelma:

Nyt on mobilisoitava Naantalin voimavarat: Ensimmäisenä kärkenä on keskustapuoluelainen kaupunginjohtajamme Jouni Mutanen, sitten on Kokoomuksen kaupunginhallituksen johtokaksikko Markku Tuuna ja Jan Lindström ja heitä mieluusti tukee uusista asemistaan Ilkka Kanervaa avustava Juha Haapakoski.
Paljon panemme toivoamme Vilhelm Junnilaan, jolla on yhteydet ja suuri vaikutusvalta perusuomalaisten keskuudessa, ja joka loistavan vaalituloksen jälkeen on innokas sulan hattuun kerääjä.
Oppositiopuolueiden vaikutus on vähäisempi, ehkä enemmän olemme vahtikoiran asemassa olemista ellei lukuun oteta Tommy Björkskogia, joka nousi Kristillisten ykkösvarapuheenjohtajaksi, ja jolla on kokonaisuuden hahmotuskyky kunnossa. 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!