Historian taakka

Naaantali500vuotiskirja20170116.jpg

Naantalilla on pitkä historia ja monta teostakin on kirjoitettu. Nyt kuitenkin kaupungin suuren muutoksen ja kasvun aikana on unohdettu historian merkitys. Kaupunki on päinvastoin jopa haudannut valtuuston 560-vuotisjuhlan historiaa koskevan päätöksen.

Kun tärkeä asia ei suoraan julkisen yhteisön toimesta liikahda, olemme me vanhana yhdistyksenä halunneet vedota kansalaisaktiivisuuteen ja siksi NTY on tehnyt tämän esityksen.

Olemme arvioineet, että jos kaikki valtuustopuolueet pistävät suhteellisesti saman verran, kertyisi säätiölle jo n. 20.000; panos vastaisi arviolta  puolta puolueiden vuosittain keräämästä luottamushenkilöverosta.
Jos kaikkien naantalilaisten yhdistysten  jäsenet pistäisivät jäsentä kohden vaikka vain puolet siitä, mihin olemme valmiit, saataisiin kokoon 100.000 euroa.


Ehkäpä sitten jo kaupungillakin  olisi varaa osallistua yksityisten tekemien panosten kolminkertaisella määrällä  hankkeeseen ja saataisiin kaupungin 575-vuotisjuhlien yhteydessä viimeinkin päätettyä sitovasti historian kirjoittamisesta ja Naantali nousisi taas sivistyskaupunkien joukkoon,  johon se kurottautui sotavuotena 1943.

Kirjoituksia palstalla on Naantalin Työväenyhdistyksen vetoomus historiasäätiön perustamiseksi.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!