Hirmuista, sanoisi Paasikivi

AmerikkajaKiinaRachman20170117.JPG

Kauhun sekaisin tuntein olemme kuulleet Donald Trumpin Eurooppaan kohdistuvia herjoja. Kaikki tämä tuntuu mahdottomalta. Eihän kukaan täysissä voimissa oleva maailman mahtavimman maan johtaja voi olla näin vastuuton. Mutta pahempaakin on näkyvissä, kuten Gideon Rachman FT:ssä kirjoittaa:

Mutta se Donald Trump suhteet Venäjään liittyvät kysymykset ovat karmeita ja ahdistavia. Mutta ne häiritsevät, mutta niitä vaarallisempia tarina on kasvava uhka, että Trump hallinto on törmäyskurssilla Kiinan kanssa. Se saattaisi jopa johtaa sotilaallisen konfliktin. Gideon Rachman 16.1. 2017 FT

Nyt on Euroopan aika: Yhdistyneenä ja uskollisena perusasioille EU:lla olisi mahdollisuus ottaa paikka maailmassa vakauden turvaajana. Mutta tämä vaatii ryhtiä kansallisilta johtajilta, joiden on toimittava aatteellisesti mutta realistisesti.

Pikkuruinen Malta ja sen työväenpuolue ”johtaa” Eurooppaa. Maltan ja Naantalin yhdistää sama maapinta-ala 316 neliökilometriä. Tämä muistuttaa siitä, että kaikilla on mahdollisuus olla tekijänä tässä maailman pelastamisessa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!