Hilpeä aurinko toivottaa Hauskaa Vappua

Naantalinauringonlakitus20150430.jpg

Naantalin kulttuuriväki  on luonut perinteen nostaa lippu vapun aattona klo 18 ja samalla lakittaa Naantali aurinko ja paikalla olevien ylioppilaiden päät.  Ihan mukavasti paikalle väkeä tulee  Naantalin kulttuuriväen veturin  Nevarin Henkan tervehdystä kuulemaan

Lipunnosto on aina arvokas tapahtuma ja sanotaan, että sopii kaikkiin juhliin. Pidän sitä kuitenkin epäluontevana tilaisuudessa, jossa tavoitellaan hauskuutta ihan paikkaa sopivalla auringon lakituksella kuoharilla  höystetyillä keväisillä lauluilla.

Puheen piti Naantalin Laulajien puheenjohtaja Niina Ahstrand. Hän pisti sivulauseessa työväen vapun menneen ajan ilmiöksi ja mainitsi kuoron 70-vuotisjuhlavuoden ja sen, että Naantalin Laulajien osuus Naantalin perinteisessä vapussa on ollut vappupäivän aamun ulkokonsertti.
Kantanaantalilaiset muistavat, että kuoro lauloi Kaivohuoneen meren puoleisilla portailla. Portaat olivat varjon puolella ja niinpä kehitys on kehittynyt ja nykyisin laulut kajahtavat kirkkopuistoon päin. 

Kaivohuone oli pitkään puiston penkkien varastokäytössä ja vapun aattona Löyly ja Toverit järjestivät suositut mehutanssit. Vapun päivänä siellä oli MLL:n lasten kevätjuhla. Vasta ylioppilasjuhliksi tila otettiin ravintolakäyttöön, kun Turun Itämerestä tuotiin ravintolakalusto.
Kaivohuone oli todellinen kesäravintola. Nyt tila on ympäri vuoden kylpylän hoidossa ja tämän vapun vetonaulana oli  Laura Voutilainen.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!