Hiekkalaatikko hommia

Ay- korporaatiot herättävät tunteita. Tälläkin palstalla Aku Aittokallio pitää nykyistä työmarkkinajärjestelmää aikansa eläneeksi. Maailma on muuttunut, mutta työmarkkinat ovat juuttuneet, on Akun tiivistetty sanoma, jonka voi lukea alempana otsikon Vakaus ja Varmuus jutun kommentista.

Perjantai aamun 4.3. tunnelman jälkeen on tilanne taas muuttunut. Suureksi pettymykseksi saimme kuulla PAM:in hylänneen neuvottelutuloksen. On vaikea uskoa, että päätös olisi palvelualojen pienpalkkaisten etujen mukainen. Millä lihaksilla liitto uskoo voivansa neuvotella paremmat ehdot Suomessa, jossa SSS-hallitus on valtakunnan ruorissa.

Tietenkin jokaisella ammattiliitolla vapaa oikeus tehdä myös tyhmyyksiä. Kun en ihmisiä kuitenkaan pidä niin tyhminä, etteivätkö he tunnistaisi oman etunsa, niin mieleeni hiipi ajatus, että olisiko tässä kyse muusta. Ann Selin on kansainvälisissä tehtävissä menestynyt ja osoittanut suurta kiinnostusta politiikka kohtaan. Vaatimattomuuskin on hänen kohdallaan työnnetty taustalle. Tällaisissa olosuhteissa voi syntyä arvaamattomia päätöksiä.

Kun Ann Selin oli SEL:n ja JHL:n edustajien kanssa haastateltavan nousi hallituksen nyrkkitervehdys merkittävään rooliin. Tervehdys oli SSL kolmikon typeryyttä, mutta pitääkö se siihen reagoida hiekkalaatikko tyylillä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!