Herra se on herrallakin

KuntauudistusYle20130502.JPG

 • Oikeuskanslerin kiireisesti vaatima kunta- ja sote-uudistuksen nivominen yhteen hiertää hallituspuolueiden välejä. Yle Uutisten haastattelema kunta-alan asiantuntija Aulis Pöyhönen, sd (MR) rökittää hallitusta koko kuntauudistuksen turmelemisesta aina hallitusohjelman kirjauksista alkaen.
  Kuntaremontti syntyi pikasynnytyksellä huonojen tähtien alla, arvoi juristi ja yhteiskuntatieteilijä Aulis Pöyhönen.
  - Hallitusohjelma on käsittämätön tekele, kaiken pahan alku.
  Kaksitoista hallitusohjelmaa täytäntöön pannut ja pariakymmentä ministeriä palvellut eläkkeellä oleva sisäministeriön kuntaosaston päällikkö ja ministeriön neuvotteleva virkamies on lukenut kuntauudistuspaperit huolella.
  - Itsenäisyytemme ajan mittavin kuntaremontti kirjattiin hallitusohjelmaan tulipalokiireellä, kuvaa Pöyhönen.- Ryhmän vetäjä, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman jopa kehuskeli hallitusneuvottelujen jälkeen sillä, että kuntaryhmä sai työnsä valmiiksi ensimmäisenä. Olisi ollut parempi, että olisivat olleet viimeisiä ja miettineet asioita kunnolla.

 • "Herra se on herrallakin"

 • Kuntauudistuksen sekä sosiaali- ja terveydenhoitopalvelujen yhteen nivomisella on hoppu. Poliittista hallituspuolueiden työryhmää vetää pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) asettama työryhmä kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpon johdolla.
  Uusi työryhmä oli pakko asettaa, kun oikeuskansleri Jaakko Jonkka joutui puuttumaan sote-sotkusssa umpisolmuun kietoutuneeseen vyyhteen. Eduskunnan on saatava tieto sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä, kun kuntalaista päätetään.
  - Herra se on herrallakin: oikeuskansleri hallituksella. Vaikkakin pääministeri Katainen yritti ensin tehdä tyhjäksi oikeuskanslerin lausunnon toteamalla, että se ei koske hallitusta, vaan on oikeuskanslerin kannanotto kanteluun, huokaisee eduskunnan valiokunnissa yhä asiantuntijana kuultava Aulis Pöyhönen.

  Kuntien mullistusta koskevan lain olisi määrä olla voimassa jo ensi vuonna. Aulis Pöyhösen mukaan vielä on jopa kymmeniä syitä, miksi hallitus tarpoo suossa uudistuksensa kanssa. Lainvalmistelu tullee myöhästymään, sillä nyt hallintovaliokuntaan tuleva laki on niin iso paketti, että se vietäneen myös perustuslakivaliokuntaan.
  - On katastrofi, jos esitys runnotaan tällaisenaan läpi, sanoo kuntakonkari Aulis Pöyhänen ja luettelee lisää kuntalaisia koskevia epäkohtia. Yhdistymiseen käytettävät porkkanat ovat säälittävän pieniä, rahoitus ja kokotavoite ei ole kunnossa, oikeusoppineiden asiantuntijoiden lausunnoilla on pyyhitty pöytää.
  - Katson jo kohti seuraavia vaaleja. Nyt tulee mieleen Neuvostoliiton hajoamisen jälkeinen pysähtyneisyyden tila, hymähtää Aulis Pöyhönen. Lainaus Ylen verkkosivut 2.5.2013

Herra se on herrallakin tai ei muuta johtajaa ei luojaa kuin kansa kaikki valtias. Tyhmyys on pahasta , ylpeys ei ole hyvästä ja tyhmänylpeys on pahinta laatua! Terveisiä eduskuntaan. Niin miettikää tätä grafiikkaa!


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!