Herkän sydämen systeemi

Vilhelm Junnila kirjoitti Rannikkoseudussa 11.9.2015:

Naantalin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikko Rönnholm (sd.) vastasi Yleisradiolle myönteisesti turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamiseen kaupunkiin. ”On kannettava yhteistä vastuuta”, hallussani olevassa aineistossa lukee.

Maahanmuuttovirasto aikoo nyt käydä läpi kyselyssä myönteisesti suhtautuneet kunnat. Naantali ei kuitenkaan ole käsitellyt asiaa luottamuselimissä, eikä sillä voi olla virallista kantaa. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan asemassa pitäisikin kiinnittää erityistä huolellisuutta lausuntoihin, joiden katsotaan edustavan kaupungin linjaa.

Voi  tuntua pikkumaiselta ja varmaan epätarkoituksenmukaiseltakin, mutta kuitenkaan  en halua ottaa niskoilleni edes vihjailevaa syytöstä siitä, että lausuisin Naantalin kaupungin kantana omia mielipiteitäni.

  • Ensinnäkin en ole antanut lausuntoa.
  • Toiseksi olen vastannut alla olevaan kysymykseen henkilökohtaisesti ja vain henkilökohtaisesti myönteisesti.
  • Yksiselitteisesti totuuden ymmärtää, kun lukee alla olevasta kyselytekstistä, että kyselyssä kysyttiin miten suhtautusit ehdotukseen.

Turvapaikanhakijoiden määrä Suomessa on viime kuukausina kasvanut merkittävästi. Jos kuntaanne ehdotettaisiin uutta vastaanottokeskusta, miten suhtautuisit ehdotukseen? *

    • Myönteisesti
    • Kielteisesti
    • En osaa sanoa
Tiedän, että Vilhelm Junnila osaa lukea eikä luetun ymmärtämisessäkään ole tiedossa olevia puutteita. Näin ollen näyttää siltä, että hän on tahallaan halunnut luoda vääristyneen kuvan voidakseen kirjoituksen avulla päästä ilmaisemaan oman kielteisen kantansa. Epäasiallista oli myös sotkea NTY:n tilojen vuokrausintressi tähän yhteyteen. Pahoitin mieleni.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!