Herkkähipiäisyyden ja vaalikuumeen yhdistelmä !

3) Mynämäen kunnanhallituksen keskustalaista puheenjohtajaa syytetään sanomalehden sisältöön puuttumisesta poliittisin perustein. Puheenjohtaja Pekka Myllymäki lähetteli syksyllä 2013 Vakka-Suomen Sanomain päätoimittajalle ja muille toimittajille useita erilaisia viestejä, jotka toimitus koki työrauhaa häiritsevänä. Viestejä tuli useita kymmeniä, ja yhden päivän aikana saattoi arvioiden mukaan tulla jopa kymmenen yhteydenottoa puhelimitse, tekstiviestein ja sähköpostein.

Viesteissä Myllymäki valittaa muun muassa siitä, että hänet on rajattu valokuvan ulkopuolelle ja siitä, että häntä ei ollut haastateltu juttuun.

– Viestejä saattoi tulla ennen kuin työaika alkoi aamulla. Kyllä, koin tämän poliittiseksi painostukseksi, päätoimittaja Jarno Keskinen kertoo.

Asia nousi jälleen esille, kun Vakka-Suomen Sanomain kuntayhtymän hallitus käsitteli aihetta kokouksessaan lokakuun lopulla. Yhtymähallituksen puheenjohtaja Arja Kitola kertoi pitävänsä viestejä erittäin sopimattomina, lehden puolueettomuutta uhkaavina ja lehdistönvapautta loukkaavina.

Pekka Myllymäki itse ihmettelee sitä, miksi aihe on noussut pintaan juuri nyt – vaikka viestit lähetettiin viime vuonna.

– On hyvin erikoista, että luottamukselliset viestit päätoimittajan ja minun välillä ovat päätyneet poliittisen toimijan käsiin. Arja Kitola on kokoomuslainen valtuutettu, hän istuu kunnanhallituksessa, jota minä johdan. Olen aktiivinen poliittinen toimija, mutta mihinkään muuhun en ole syyllistynyt, Myllymäki hämmästelee.

Niinpä niin. Vaalit lähestyvät ja tunnelma tihentyy. Poliittisia valtapelejä, syytöksiä, tunnekuohuja ja kiihkeää somekäytöstä on tiedossa varmasti vastaisuudessakin. Eipä käy ainakaan toimittajan elo tylsäksi.

Sanna Ukkola
Kirjoittaja on A-studion politiikan toimittaja

Tällainen tapaus löytyi Ylen sivuilta.
Selailen silloin tällöin Vakka-Suomen Sanomia ja kyllä kuvissa ihan keskellä Pekka näkyy. Joten on se kannattanut tuo poliittinen aktiivisuus.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!