Venäjällä on herkkä hipiä ja liipaisinsormi

Ulkoministeri Erkki Tuomioja viestitti:
-Tilanne on erittäin vakava. Huomenna UVA kokoontuu ja maanantain EU:n ulkoministerit. Tilaanne on vakaa eikä vuodateta verta. Sotilaallinen interventio on tapahtunut ja se on kansainvälisen lain vastainen.

Alkuviikosta 26.22014 kirjoitin:

Monesti sanansaattajaksi valitaan muita, kuin varsinaisia toimijoita. FT:ssä oli asiantuntijan artikkeli, jossa perusteltiin Venäjän asennetta sen ajattelutavalla.  Venäjän kannalta tilanne on päässyt pitkälle, kun olympialaiset rajoittivat sen toimintaa. Venäjää pidetään "suurvaltana", vaikka se enää olekaan suuri ja mahtava Neuvostoliitto. Maahan näyttää liittyvän menetysten turhautumista ja epäluuloja, joista on rakentunut  herkkyyden vaikea yhdistelmä: Sillä on sekä  herkkä hipiä että liipaisin sormi.

  • Jos läntisen Ukrainan militantit eivät hellitä vaatimuksistaan koko poliittista järjestelmän perusteellisesta uudistamisesta välittömästi, verenvuodatusta voi jatkua samalla aikaan saaden separatistiliikkeitä idässä ja etelässä. Kukaan ei tiedä, miten tämä päättyy.
  • Muistan kuitenkin, että vuonna 1994 Ukrainan annettiin takeita sen suvereeniudesta, kun  Kiova suostui siirtämään sen ydinaseet Venäjälle. Takaajina ovat Venäjä, Yhdysvallat ja Yhdistynyt kuningaskunta. Jos nyt separatistista toiminta tapahtuu ja se saa jalansijaa  Krimillä, voi seurauksena  olla vakava kansainvälinen kriisi, johon verrattuna Venäjän ja Georgian sota 2008 näyttää pikku kahakalta
Nyt arvioidaan, että kysymys on Venäjän sisäpolitiikasta eli, kun on taloudellisia vaikeuksia mm:ssa öljyn ja kaasun hinnan kehityksen seurauksena, on syytä siirtää huomio kansallisiin intresseihin.
Suomessa ei ole riittävällä vakavuudella suhtauduttu tähän kehitykseen . UAV:n puheenjohtaja vetoaa vain USA:aan ja Venäjän välisiin neuvotteluihin. Jyrki Kataisen mielestä rauha on vanhanaikainen tehtävä EU:lle . Voi meitä.
Hesari pilkkaa kansainvälisiä lehtiä Suomen ja Ukrainan analogisesta käsittelystä.
Eiköhän tässä ole kysymys Suomen nukkumisesta.TP Sauli Niinistön toimia odotetaan ja jotain olisi syytä sanoa Suomen KANSALLE.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!