Herää jo, herää jo,  urkujasi soita

KariVuolajaTiinaRK20140727.jpg

Urkutohtorimme Kari Vuola  on tämän vuoden Unikeko. Se on Naantalin matkailuväen kaunis kiitos kirkon suuntaan, tai uskaltaisinko väittää hieno yhdistelmä pudottaa korkea kulttuuri enemmän kuin maan pinnalle.

Vaikkei pidä selitellä sanon kuitenkin, että on hienoa yhdistää Naantalin kesäisen rento kaupunki sekä historiaamme että tämän päivän paikallisen korkean kulttuuriosaamisen kanssa.
Kuva omalla tavallaan kertoo, että yhtä jalkaa täällä mennään: Kirkkomusiikin tahdissa astuu saaristomme asiamies tai onko se tosin päin. Sama se, eteenpäin mennään.


Yllä oleva kuva ei ole laadultaan paras mahdollinen.
Mutta siitä voi lukea monenmoista:
Ensinnäkin sen, että pätkä-kaupunginjohtajamme Martti ”Kallu” Sipponen ei tuppaudu. Huolimatta yleisön toiveikkaista veikkaisista hän ei antanut itseään kastaa.
Toiseksi Naantalissa voi viihtyä niin viran kanssa kuin ilman sitä.
Presidentti Tarja Halonen kertoi jo ensi kaudellaan olevansa mielellään kesäpresidentti. Eikä hän sanojaan säästellyt, kun Unikeon aamussa naantalilaisia kehui. Kyllä sitä sietää. Iloineen vapautunut presidentti ja Naantalin aurinko sopivat yhteen.

No missä on Sauli, Jenni ja Lennu ?, kysytään rannassa.
Naantalilaisille ei mikään tahdo riittää, kohtuutta on syytä toivoa ja syytä on pitää mielessä, että tasavallan presidentin tehtävänä on hoitaa virkaansa.
Sen lisäksi on niin, että presidentitkin ovat erilaisia ihan niin kuin heidän valitsijansakin.
Naantalille on suuri etuoikeus olla presidentin kesäkaupunki ja muutoin muistettakon sekin, että Sauli Niinistö Kultaranta-tapaamisessa muistutti TV:n pää lähetyksessä Naantalin Unikeosta!

naantalin Unikeon juhlinta on käynyt monet vaiheet. Perinne melkeinpä pääsi kuolemaan, mutta sitten se heräsi uuteen loistoon ja kasvoi osin hallitsemattomiin mittoihin ja nyt seesteinen tunnelma paista viimesessä konsertissa. Vaudikkaan menon ja paikalla olemisen välillä sopi kaikenikäisten valita linjansa ja niin tomeilais päivä kääntyi illaksi ...TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!