Henna Virkkunen on puppugeneraattori

Antti Lindman ehdotti Sdp:n nimissä seutuhallintoa. Positiivien yritystä ratkaista pattitilanne.

Henna Virkkunen
ei tietenkään siihen  aamutelkkarissa lämmennyt, vaan totesi, että hallintotasoja on jo nyt liikaa. Hän lisäsi, että juuri nyt on tarkoitus selvittää mikä olisi kuntien mielestä paras tapa ratkaista näitä kuntapalvelujen järjestämisen ongelmia yhtenäisillä seutukunnilla.

Ruskon kunnanhallituksen puheenjohtaja Sisko Hellgren (kok) pääsi puhelimessa ihmetellä kiirettä ja sitä, ettei ole tutkittua tietoja liitosten edusta, ja että pakko on pahasta.

Henna Virkkunen ei helpolla anna periksi. Häneltä ei puutu itseluottamusta ja vielä tärkeämpää; Jyrki Kataisen tuki on takana. On jopa väitetty, että Kataisen on pakko pelastaa Virkkunen liitospakolla.

Erityisen ärsyttävää tässä on, että Henna Virkkusen Turun seudun selvittäjille annettua toimeksiantokirjettä on tulkittu selvitysmiesten toimesta siten, että se ei sisällä yhteistyön selvittämistä. Siihen siirrytään selvittäjien mukaan vasta uuden kuntarakenteen oloissa. Tässä on siten unohdettu alueen kuntien yhteiseen selvitykseen menemisen yhteinen kuntien -mukaan lukien Turun - tahto, joka perustui yhteistoiminnan muotojen samanaikaista selvittämistä kuntaliitosten vaihtoehtona.
Telkkarissa kirkkain silmin kirjeen kirjoittanut ministeri väittää taas, että nyt kuntien tehtävänä on löytää paras vaihtoehto, vaikka se ei häneen kirjeensä mukaan kuulu selvitettäviin asioihin. Pakko on pistää ministerin rehellisyyden kyseenalaiseksi ja senkin sitten jo kova juttu.  Johtopäätökseni onkin, että tässä on asia heitetty sivuun ja nyt pelataan vain julkisuupeliä.

Tällä kerralla kansalaiset ovat hereillä eri tavalla, kuin yliopistojen kohdalla asia laita oli. Sumutus ei onnistu.

Lopuksi sanon taas kerran, että jos kaikki tämä turha hömppä olisi suunnattu palvelujen tehostamiseen nykyisen kuntarakenteen ja muiden organisaatioiden puitteissa, oltaisiin jo nyt saavutettu taloudellisen tehokkuuden taso, joka kaikkien organisaatioiden muutoksen jälkeen olisi aikaisintaan tiedossa ehkä kymmenen vuoden kuluttua jos sittenkään. Eli se siitä kestävyysvajeen korjaamisesta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!