Helppoa ei Obamalla ole

Obamanhiilijalki20130121.JPG

  1. Presidentti Barack Obama totesi virkaanastujaispuheessaan, että Yhdysvaltojen mahdollisuudet ovat rajattomat. Obaman mukaan taloustilanne on elpymässä, mutta vaikeita ratkaisuja joudutaan edelleen tekemään.

  2. Presidentti totesi, että valtion velkaa on kyettävä laskemaan. Hän sanoi kansakunnan hyvinvoinnin olevan ennen kaikkea keskiluokan vastuulla. Poliitikkoja Obama kehotti unohtamaan erimielisyydet ja keskittymään taloudellisten ongelmien ratkaisemiseen.

  3. Obama ei tehnyt puheessaan tarkkoja poliittisia linjauksia, mutta viittasi koulutusjärjestelmän ja verotuksen uudistustarpeisiin. Yhdysvaltain 44. presidentti vakuutti myös sitoutumista ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin.

  4. Presidentti korosti myös tasa-arvoa sekä naisten, seksuaalivähemmistöjen ja maahanmuuttajien oikeuksia. Yle 21.1.2013

Mustien ja seksuaalivähemmistöjen rinnastus oli kova juttu USA:ssa , arvelen.
Talous on tavanomaisella tolalla ja siitä tulee jos tulee jotain. Edellytykset elpymiselle on olemassa, mutta onko avaimet kilpailijoiden republikaanien taskussa. Saa nähdä

 Obaman tilanne ei ole mitenkään helppo. Esimerkiksi energiakysymyksessä häneltä odotetaan käänteentekeviä asioita. Hän voi hehkutta, että USA:ssa päästöt vähenevät ja riippumattomuus lisääntyy, kun siirrytään hiilestä liuskekaasuun. Mutta se tietää hiilen vientiä ja käyttöä muualla, moninkertaisesti enemmän kuin USA:n vähennys on. Nyt mm:ssa FT:ssä hiilijalanjälkikirjoittaja Edward Luce  sanoo, että historia tulee tuomitsemaan Obaman ankarasti , jos vain nämä USA:n toimet on hänen vastaus ilmastomuutoksen vastustamisessa, Emme elä republikaanien aikaan, jatkaa hän.

Historia tulee sitten kertomaan, mutta jo nyt voi kysyä mahdollisen ja mahdottomuuden eroa. Asiat ovat taatusti niin vyyhdissä keskenään, että Barak Obamalla ei ole tässäkään ilmastoasiassa vapaita käsiä, vaan muut sisäpolitiikan vaikeudet heijastuvat tänne- taatusti. -  Vahinko.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!