Heikot jäät, kilpailukyky, salailu ja fiktiorakkaus

KultarannanheikotjC3A4C3A4st20160424.jpg

”Joskus on avoimuus ja tehokkuus ovat ristiriidassa "Schäublen sanoi EU: n valtiovarainministerien Amsterdamin kokouksessa lauantaina. "Meidän on oltava varovaisia julkiseen häpeäpaaluun nostamisessa."

Schäuble lisäsi, että Saksan alueellisten hallitusten on sananvaltaa yli veropolitiikkaa, ovat vahvasti ehdotusta vastaan. FT 23.4.2016

Wolfgang Schäuble baijerilainen Saksan finanssiministeri on kritisoinut voimakkaasti EKP:n miinuskoron politiikka väittäen sen jopa aiheuttavan AfD:n kannatuksen nousua.

Fiktiivinen rakkaus

Opimme rakastamaan kopioimalla joukko enemmän tai vähemmän hienovaraisia kulttuurimme synnyttämä vihjeitä. Tai että ihmisen loistava tarkkailija François de La Rochefoucauld, ilkeästi sanoi: 

"On ihmisiä, jotka eivät koskaan olisi rakastunut jos he eivät olisi kuulleet jotain sellaisesta."

Alain de Botton: How fiction ruined love artikkelissaan FT:ssä maailaman kirjoittaa tärkeimmästä asiasta lopettaen juttunsa:

Kulttuurimme on täynnä taitava kuvauksia rakkaudesta. Mutta samaan aikaan monet näistä tarinoista ovat aivan hyödyttömiä. Opimme arvioida itseämme harhaanjohtavien taide elämysten luomien toiveiden ja odotusten perusteella. Niiden standardien mukaan oman suhteemme ovat lähes kaikki viallisia ja epätyydyttäviä. Ei ihme, että  asumus- tai avioerot niin usein tuntuvat väistämättömältä. Niin ei pitäisi olla . Meidän tarvitsemme tarinoita, jotka normalisoivat ongelmia ja näyttävät  meille älykään ja hyödyllisen  siis hyvä polun edetä vaikeuksien läpi.

Brexit olisi erityinen ongelma EU:lle ja suomalaisille ja monille muille uusille jäsenmaille ilman Maltaa ja Irlantia: Englanti  - nykyinen käytännön  valtakieli  - on onneksi noiden entisten UK:n alusmaiden toisena kielenä unionissa.

Mikä olikaan viisauden merkki

Ja kannattaisi edelleenkin  miettiä asioita kuuntelemaalla vaikka yritystalouden asioita tuntevia ajattelijoita:

Ja sitten kysymys: Mistäköhän oheinen kuva, ennakoiko se kevään pakkasia ja lumisateita tai onko siinä muuta symboliikkaa?

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!