Havukujan ajattelija: Ison kaupungin johto

Havukujan ajattelija kirjoittaa aina juttunsa asiasta, jonka on kuullut jostain ja paisuttelee sitä tarvittaessa. Ison ,nimeämättömän, kaupungin johtajuus on kuitenkin sellainen juttu, jota ei tarvitse paisutella.

Puusepät keskustelevat aina tavatessaan työasioista ja niin taas tälläkin kertaa, kun tavattiin kadulla. Minä olen eläkkeellä, mutta toinen vielä hetken työelämässä mukana. Kertoiltiin ensin perheestä ja sitten kummallisista töistä. Minä kun en enää työasioita muistele, niin olin pitkään kuuntelijana.


Ammattiveli kertoi suuren kaupungin päättäneen vaihtaa keskushallinnon paikkaa ja niin hankittiin iso kiinteistö keskeltä kaupunkia. Tiloja tietenkin piti saneerata ja niin kutsuttiin suunnittelijat paikalle. Työ eteni ja suunnitelmat tuli hyväksyttyä. Tekijät valittiin ja niin alkoi toteutus.

Paikalla kävi useita tilojen uusia käyttäjiä ja nyökkäilivät hyväksyen näkemänsä. Kaikille hallintokunnille tuli omat tilansa ja osalle koko kerros. Tuntui luonnikkaalta, että samassa kerroksessa olisi kaikki asiaan liittyvät virkamiehet. Seiniä siirrettiin ja osin myös säästettiin entisiä, kuten jalopuupintaiset entisen johtajan huoneen seinät.


Miten sitten kävikään? Piti muuttaa tiloihin ja niin väki marssi katsomaan omaa osastoaan.

Ensin tuli hallintokunnan korkeimmat virkamiehet, hyväksyivät tilansa. Tuli seuraavat ja hyväksyivät. Kun sihteerit tulivat vuoroon, niin jopa tulikin kritiikkiä. Värit vaihdettiin ja jalopuut peitettiin, ovia muuteltiin ja seiniä siirrettiin. Kun vielä ilmeni, että oman hallintokunnan yläpuolella istui ihan sopimaton päällikkö, niin johtajan huone siirrettiin vielä ylemmäs.

Määrärahat oli aikaa loppuneet ja tilit ylitetty, mutta työ tuli aikanaan tehdyksi.


Tässä tämä esimerkki, siitä kuinka isoa kaupunkia johdetaan ja kuka sitä johtaa?

Samalla selvinnee myös sekin, miksei päätöksiä synny?

Kaiken huipuksi tämä on tosi!


”Havukujan ajattelija” vain kuunteli.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!