Harri Räikälle VG-mitali

VallisGratiaemitaliHarriRC3A4ikC3A4lle20160623.jpg

Naantalin 573. syntymäpäivä oli aurinkoisen kaunis ja pääjuhla veti väkeä. Palkitseminen on juhlien keskeistä antia, Niin tälläkin kerralla.

Aivan aluksi haikeuden tunnelma tuli katsomossa istujalle siksi, että Vallis Gratiae yhdistyksen puheenjohtaja monitoiminen kulttuuripersoona Matti Levanto ei voinut osallistua juhlaan häntä kohdanneen vakavavan sairauden vuoksi.

Mutta hienosti homman hoiti varapuheenjohtaja Merimaskun monista riennoista tuttu Kari Lineri, rennosti ja selkeästi edettiin.

Minna Niinimaan
Palgrenin ja Sibeliuksen pianosävellykset osuivat ja onnistuivat nostamaan tunnelmaa.

Juhlan pääaihe ja ansiosta oli Tarinoita Naantalista-kirjan esittely. Tietokirjojen ahkera kirjoittaja Anne Pentti esitteli aiheen ottamalla otteita kirjasta ja kertomalla, että 130 kirjoitusta oli tullut, joista melkein puolet oli päässyt kansien väliin.

Kirjaan kannatta tutustua; se tuli selväksi ja parhaaksi vakuudeksi nähtiin kovatasoisen Naantalin Teatteri dramatisointi kauppamatkustaja Svenssonista.


Vallis Gratiae- mitallin jaettiin Rymättylän tunnetulle opettajalle, pitkäaikaiselle valtuutetulle ja kulttuuriperinteen vahvalle vaikuttajalle. Naantali on laajentunut eikä vanhan Naantalin hengessä aikoinaan perustetusta nurkkakuntaisesta armonlaakson yhdistyksestä ei ole enää tietoakaan. Mitalin jakoivat merimaksulaiset Kari Lineri ja Anne Pentti rymättyläläiselle Harri Räikällä. Niin on integraatio käytännössä toteutunut.

Taas kerran saatiin nähdä hienoja pihakuvia ja kotipihatoimikunnan puheenjohtajan Riitta Alhon, asialle antautuneen selostus. Tällainen toiminta innostaa ja kehittää. Pientä mutta tärkeää Naantalille.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!